Kripto paralarda yükseliş eğilimi

Kripto para pazarları, haftasonu gözlenen düşüşün ardından dört günlük yükselişin ardından toplam 2,6 milyar dolar piyasa değerini aştı.

Dört gündür süregelen sermaye giriş işlemleriyle toplam değeri 2,64 dolara ulaşan kripto para pazarları, haftasonu gözlemlenen 2,4 trilyon doların altına düştükten sonra yaklaşık yüzde 12 oranında toparlamış oldu.

Başta gelen kripto birimler Bitcoin ve Ethereum için dalgalı seyir, dün yükselişe meylederken Bitcoin 58 bin doları aştı. Ethereum ise 4600 dolar dolaylarında el değiştiriyor. En çok işlem gören yüz kripto birimin çoğunluğunda da olumlu seyir gözlendi.

ENDONEZYA MERKEZ BANKASI DA DİJİTAL PARAYI GÜNDEMİNE ALDI

Kripto birimlere alternatif olarak merkez bankası bünyesinde dijital para birimi oluşturma politikasını gündeme alan ülkelere Endonezya da eklendi.

Ülkenin merkez bankası başkan yardımcısı Juda Agung, merkez bankası kontrolünde olacak bir dijital para biriminin, kripto paralara göre daha iyi bir finansal işlem ve yatırım aracı olacağı düşüncesini aktardı.

7,4 milyon vatandaşının toplam 33 milyar dolar değerinde kripto para alışverişi yaptığı ülkedeki resmi ulema makamları kripto birimleri dinen haram nitelemişti.

 

 

Kripto paralarda yükseliş eğilimi ile ilgili etiketler Bitcoin Endonezya kripto para birimleri ethereum
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.