Kripto paralarda yatay seyir

Haftanın üçüncü gününe girilirken Bitcoin 38 bin dolar, Ethereum ise 2700 dolar düzeyindeki seviyelerini koruyor.

Dolar ve ABD tahvil getirilerinde gözlenen gerilemelerden sonra artış yaşayan kripto para birimleri, günlük dilimde ağırlıklı olarak değer kazandı.

Dün bir ara 39 bin doları aşan Bitcoin, 38 bin doların üzerinde kalmaya devam etti. Ethereum ise 2700 doların üzerindeki seviyesini korudu.

Şu sıralarda Bitcoin 38 bin 375 dolar, Ethereum ise 2750 dolar düzeyinde işlem görüyor.

HİNDİSTAN KRİPTO BİRİM GELİRLERİNE VERGİ GETİRDİ

Hindistan'da Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, kripto birimler ve diğer dijital varlıklardan elde edilen gelirlere yüzde 30 vergi uygulanacağını duyurdu.

Ülkede dijital varlıkların kullanımında büyük bir artış olduğunu ifade eden Sitharaman, “Yapılan bu transferlerin büyüklüğü özel bir vergi rejimi uygulanması gerekliliğini doğurdu.” sözlerini dile getirdi.

Sitharaman ayrıca Hindistan Merkez Bankası'nın kendi dijital para birimi üzerinde çalıştığını aktarıp, birimin gelecek mali yılda tedavüle girmesinin planlandığını kaydetti.

Kripto paralarda yatay seyir ile ilgili etiketler Bitcoin Hindistan kripto para birimleri ethereum
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.