Kripto paralarda son görünüm

Haftaya 42 bin dolar seviyesinin üzerinde başlayan Bitcoin, haftanın ilk günü burada kalmayı başarırken Ethereum 3200 doların altına indi.

Kripto para birimleri haftanın ilk günü ağırlıklı olarak dengeli seyrederken, Bitcoin yaklaşık yüzde 1 oranında gerilemesine rağmen 42 bin dolar üzerindeki seviyesi korudu. Ethereum'daki gerileme ise yüzde 1'in üzerinde gerçekleşirken, kripto birim haftaya başladığı 3200 dolar seviyesinin altına düştü.

Şu sıralarda Bitcoin 42 bin 100 dolar, Ethereum ise 3180 dolar düzeyinde işlem görüyör.

BITCOIN'İN PİYASA HAKİMİYETİ NEDEN DÜŞÜYOR?

Bitcoin'in kripto ödemelerde tercih edilme oranı 2020'deki yüzde 92 seviyesinden geçtiğimiz yıl yüzde 65 dolaylarına gerilerken, bu durumun başlıca sebebi olarak kripto pazarlarının özellikle Kasım'dan bu yana aşırı dalgalı seyretmesi olarak gösteriliyor. Bitcoin geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 60 değer kazanmasına rağmen yatırımcıların büyük kısmı Bitcoin'i ticari ve harcama aracına kıyasla uzun vadeli yatırım mevduatı olarak değerlendiriyor.

Ayrıca Bitcoin'in dalgalı seyri, son aylarda sabitcoinlerin kripto birimler ile yapılan ticari işlemlerde daha güvenilir bir yöntem olarak görülmesine ön ayak oldu.

Kripto paralarda son görünüm ile ilgili etiketler Bitcoin kripto para birimleri ethereum sabitcoin
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.