Kripto paralarda son gelişmeler

Haftanın üçüncü gününde kripto para pazarlarında satış işlemleri ağırlık kazanırken hem Bitcoin hem Ethereum değer yitirdi. İzlanda'da yönetim yüksek enerji tüketiminden dolayı Bitcoin madenciliğine yeni atılanlara elektrik hizmeti sunulmayacağını açıkladı.

Kripto para pazarlarında geçtiğimiz gün içerisinde yaklaşık 104 milyar dolar işlem kaydedilirken, kripto paraların toplam hacmi 2,32 milyar dolar düzeyinde devam ediyor. Yatırımcılar satış işlemlerine ağırlık verirken, Bitcoin önceki güne göre düşüş yaşayıp 49 bin dolar seviyesine gerilerken, Ethereum da gözlemlenen düşüş ise birimi 4300 doların altına çekti.

İki kripto para da kayıplarını bir nebze toparlarken şu sıralar Bitcoin 48 bin 880 dolar, Ethereum 4390 dolar dolaylarında işlem görüyor.

Öte yandan finansal hizmet şirketi Visa, dünya çapında kullanıma sunmayı planladığı kripto yatırım danışmanlığı hizmeti başlatacağını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada bankacılık sistemi ve kripto birimler arasında bir bağlantı oluşturma amacıyla bu atılımın yapıldığı belirtilirken, ayrıca her banka kuruluşunun kripto birimlere yönelik bir planı olması gerektiği vurgulandı.

İZLANDA YENİ KRİPTO MADENCİLERİNE ELEKTRİK VERMEYECEK

Kripto para üretiminde gerçekleşen ciddi ölçüde kaynak tüketiminden dolayı ülkeler tedbir almaya başlıyor. Kripto para madenciliğinin yaygın olduğu İzlanda, Bitcoin madenciliğinin ülkede daha fazla ağırlık kazanmasını önlemek adına adımlar atmaya başladı.

Bu adımlar uyarınca ülke yönetimi, bundan sonra Bitcoin madenciliğine sektörel olarak girmek isteyenlere elektrik sağlanmayacağını duyurdu.

Kripto paralarda son gelişmeler ile ilgili etiketler Bitcoin İzlanda kripto para birimleri ethereum visa
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.