Kripto paralarda sert gerileme

Amerikan Merkez Bankası Fed'in faizleri daha erken ve ivmeli olarak artırılabileceği izleninimi vermesinin ardından borçlanma kağıdı getirilerini yükselirken, kripto para fiyatlarında da ciddi inişler gözlendi.

ABD'de Aralık ayı Fed toplantısının tutanaklarının yayınlanmasıyla birlikte kripto para fiyatları sert düştü. Federal Açık Piyasa Komitesi'nin 14-15 Aralık toplantısının tutanaklarında Fed'in faiz oranlarının beklentilerden önce artırmasının yanı sıra daha da hızlı artırması gereksinimi tartışıldı.

Tutanakların yayınlanmasının ardından kripto birimlerde sert kayıplar yaşanırken, yüzde 8'e yakın değer kaybeden Bitcoin 43 bin dolar, yaklaşık yüzde 9 değer kaybeden Ethereum ise 3500 dolar seviyesinin altına geriledi.

Şu sıralarda Bitcoin 43 bin dolar, Ethereum ise 3460 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

En fazla işlem gören kripto paralar arasında en büyük değer kaybı Solana'da gözlendi. Kripto parada son 24 saatte yaşanan değer kaybı yüzde 12'yi bulurken, değeri 150 dolar seviyesine geriledi.

Kripto paralarda sert gerileme ile ilgili etiketler Bitcoin kripto para birimleri Fed ethereum
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.