Kripto para dünyasında neler oluyor? Bitcoin'in ani düşüşünün nedeni ne?

Kripto Para Uzmanı Cihan Kasal, Bitcoin'deki ani düşüşü SuperHaber YouTube kanalında değerlendirdi...

Her geçen gün gelişen ve değişen dünya kripto para piyasasında ortaya çıkan iniş ile çıkışlara kilitlendi. Bu piyasanın lideri konumunda olan Bitcoin, geçtiğimiz günlerde 48 bin dolar seviyelerinden, aniden 30 bin dolar seviyelerinin altına düştü. Yatırımcılarda büyük şok etkisi yaratan ve 25 bin dolar seviyelerine kadar gerileyen Bitcoin'in geleceği sorgulanıyor. Bitcoin'deki düşüşün ardından, kripto para piyasalarında oluşan endişe ile panik havası her yerde tartışılıyor. 

Yatırımcıların merak ettiği kripto para dünyasının en büyüğü olan Bitcoin neden düştü? Kripto para piyasasının geleceğinde neler olabilir? Yatırımcılar nasıl bir yol izlemeli? Bu soruların yanıtını Bitcoin'in düşüşünü aylar önce tahmin eden Kripto Para Piyasası Uzmanı Cihan Kasal, SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel'e anlattı.

Bitcoin'deki ani düşüşü değerlendiren  Kripto Para Uzmanı Cihan Kasal, önümüzdeki dönemdeki yeni seviyesinin çok daha aşağı olabileceğine vurgu yaparken, "Anormal bir durum içerisinde değiliz. Piyasadaki bitcoinler rafa kaldırılıyor. Bitcoin'de her sene bölünmeye yakın böyle düşüşler yaşanır. Yeni seviyeleri çok daha aşağılar olabilir." ifadelerini kullandı.

"Bitcoin en tehlikeli noktaya yerleşti" sözleriyle kritik açıklamalar yapan Kasal, yatırımcıları çok dikkatli olmaları konusunda uyarırken, "Yükseliş yerinden tekrar düşebilir. 34-35 seviyenin üzerinde herhangi bir girişim yatırımcıyı tekrar üzer. Yukarı doğru hamlenin aşağı olarak düzeltmesi olacak. O düzeltmeye yakalanmayın" ifadeleriyle de iniş-çıkışların bir süre izlenerek takip edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Cihan Kasal'ın açıklamaları şu şekilde;

"BİTCOİN'DE HER SENE BÖLÜNMEYE YAKIN BÖYLE DÜŞÜŞLER OLUR"

Bu bu olayın bu hale geleceğini Aralık ayından beri söylemiştim. Bu düşüş tamamiyle normal bir olaydır. Bu  yıllardan beri böyle. Bitcoin'de bir algoritma var. Bitcoin'in bu hale düşüşünün önceden deneyimli kişiler tarafından bilindiği, deneyimsiz kişilerin bu olaya ,ani gelişmiş ve yeni bir olaymış gibi tavır yakınmalarının kesinlikle yanlış olduğunu söylüyorum. Bitcoin'deki her sene bölünmeye yakın böyle düşüşler olur. Bu düşüşlerin aşağıda, geri çekilme devam etme durumu var. Bitcoin bu saatten sonra 29 bin seviyelerin de tutulamaz ise aşağılara gidebilir. Hatta önümüzdeki dönemler de yatırımcının daha çok dikkatli olması gerekebilir. Çünkü Bitcoin olabildiğince en tehlikeli noktaya yerleşti. Şu anda Bitcoin'in bulunduğu nokta en tehlikeli nokta. 30 bin bandı ve 35 bin bandının altı da Bitcoin fiyatlama yaptığı sürece düşüş yaşar.Yatırımcı burada, panik yapmadan, 'En karlı yatırım sabırdır' mantığı üzerinde ilerleyip, doğru hamleler yaparsa para kazanması olağan olabilir.

"BİTCOİN YÜKSELİŞ KANAATİNDE OLDUĞU YERDEN TEKRAR DÜŞEBİLİR"

Yatırımcı 30-35 bin seviyeleride hareketleri izlemelerinde kesinlikle yarar var. 35 bin seviyelerinde tutulması sonrası, boğa bekleyenlere de şunu söylemek istiyorum. Bu sene boğa başlangıcının ben çok zor olduğunu düşünüyorum. O yüzden yatırımcı eğer alım-satım yapacaksa buna çok dikkat etmesi gerekiyor. Umarım herkes için kazançlı bir olay olur bu düşüşler. Normal şartlarda kripto paralarda, borsalarda en iyi paranın kazanıldığı dönem kriz dönemidir .Tam bu dönem. Biz tam bu döneme göre alımlar yaptırdık. Geç kalanlar Bitcoin'in 30-34 bin seviyelerinden sonra hareketlerini biraz izlesinler. Çünkü ani bir çekimle daha kesinlikle yaşanabilir.Türkiye'de en çok düşülen şey şu; Bitcoin 15 bin dolar düşüyor, 2 bin dolar düzeltme olduğunda, hemen dönüş oldu diyorlar. Bitcoin yükseliş kanaatinde olduğu yerden tekrar düşebilir. Bu her zaman böyle olmuştur. O yüzden bu işin izlenilmesi ve takip edilmesi çok önemli tavsiyedir.

Cihan Kasal'ın açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Kripto para dünyasında neler oluyor? Bitcoin'in ani düşüşünün nedeni ne? ile ilgili etiketler Bitcoin

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.