Kripto paralarda durgunluk eğilimi

2020'de ağırlıklı olarak artış kaydettikten sonra 2021'de 69 bin doları yakalayan Bitcoin ve genel ölçekte kripto birimler, son bir buçuk ayda bu ivmeyi koruyamadı.

Bitcoin ve diğer kripto birimlerin ortalama fiyatlandırmaları incelendiğinde, 12 aylık bazda 2018-2020 arasında gözlenen durgunluğa benzer bir yavaşlama gözleniyor.

10 Kasım’da 69 bin doları aşarak en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra üst üste beş hafta düşüş yaşayan Bitcoin, finansal pazarlarda hakim olan olumlu kanaat ile geçtiğimiz hafta 51 bin dolara ulaşmıştı.

Bu haftaya 50 bin dolar seviyesinin altına düşerek başlayan Bitcoin, şu sıralarda 47 bin 200 dolar seviyelerinde işlem görüyor. Geçtiğimiz hafta yakaladığı 4 bin dolar çıtasında tutunamayan Ethereum ise 3700 dolar düzeyinde seyrediyor.

Kasım 2020’de ABD’deki başkanlık seçimleri sonrası yükselişe geçen Bitcoin, aşı haberleri ile birlikte büyük bir ivme yakalamaştı. ABD borsaları ve Bitcoin bu yıl ağırlıklı olarak birbirleri ile uyum içinde seyrederken, ilk ters yönlü ayrışma Temmuz ayında gözlenmişti.

Kripto paralarda durgunluk eğilimi ile ilgili etiketler Bitcoin kripto para birimleri ethereum
GÜNÜN VİDEOSU

Tesla karşıtları Berlin'de Tesla fabrikasına saldırı başlattı!

Tesla karşıtları Almanya'daki Tesla fabrikası Giga Factory'ye saldırı başlattı.