Kripto paralar yükselişte: Bitcoin 44 bin doların üzerinde

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin tırmanması ile kısmen durağan seyreden kripto para birimleri, Rusya'nın birliklerini çektiği yönündeki haberlerin ardından artış gösterdi. Yüzde 5'ten fazla değer kazanan Bitcoin, 44 bin 700 doları bulurken Ethereum 3200 doları zorladı.

Salı'ya 43 bin dolar dolaylarında başlayan Bitcoin, Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın mevzilenerek tatbikat yapan bazı birliklerinin kendi üslerine dönmeye başladığı yönündeki haberlerin üzerine yükseliş eğilimine başlayarak 44 bin doları aştı.

Gün boyunca değer kazanımı yüzde 5'i aşan Bitcoin, 44 bin 700 doları bulurken, yüzde 8'den fazla değer kazanan Ethereum 3200 doların eşiğine geldi.

Gelen haberlerin etkisinin azalmasından sonra, şu sıralarda Bitcoin 44 bin 70 dolar, Ethereum ise 3130 dolar seviyesinden işlem görüyor.

ABD'DEN BINANCE'E İNCELEME

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Binance platformunun ABD'de faal olan kolu ve platformun kurucusuna bağlantılı olarak kripto para ticareti gerçekleştiren iki şirket arasındaki ilişkiyi incelemeye başladı.

Wall Street Journal'ın haberinde, 2019'da düzenlenen kurumsal belgelerin Binance'in kurucusu ve CEO'su Changpeng Zhao'nun iki şirket ile bağlantılı olduğunu gösterdiği ve bu şirketlerin Zhao'nun yönetiminde olduğunun açık olduğu ifade edildi.

Kripto paralar yükselişte: Bitcoin 44 bin doların üzerinde ile ilgili etiketler Bitcoin kripto para haberleri ethereum Binance
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.