Kripto paralar haftaya düşüşle başladı

Kripto para pazarlarında Pazartesi günü satış işlemleri hakim seyrederken Bitcoin 50 bin doların, Ethereum ise 4 bin doların altına geriledi.

Aralık ayının ilk iki haftasında kayıplar yaşanan kripto para pazarlarında geçtiğimiz hafta başlayan toparlama eğilimi, Pazartesi günü sekteye uğradı. 51 bin dolar sınırına dayanan Bitcoin 49 bin dolar seviyelerine gerilerken, Ethereum da 4 bin doların üzerinde tutunamadı.

Şu sıralarda Bitcoin 49 bin 200 dolar, Ethereum ise 3920 dolar dolaylarında işlem görüyor.

İRAN LİSANSLI KRİPTO PARA ÜRETİMİNİ KESİNTİYE ALDI

Ülkelerin kripto para politikalarında dikkat çeken gelişme İran'dan geldi.

Ülke, kış mevsiminde enerji gereksiniminin yükseleceğini sebep göstererek İran sınırları dahilinde lisanslı kripto birim üretimi işlemlerini durdurma kararı aldı.

Toplam Bitcoin hacminin asgari olarak yaklaşık yüzde 5'ini barındıran İran kripto birim üretiminde göze çarpan bir ülke haline gelirken, devlet yöneticileri bir yandan da lisans edinmeden yasa dışı bir şekilde kripto birim üretim faaliyetlerinin önünü almaya çalışıyor.

Kripto paralar haftaya düşüşle başladı ile ilgili etiketler Bitcoin İran kripto para birimleri ethereum
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.