Kripto paralar Fed kararından ciddi şekilde etkilenmedi

Kripto para birimleri önceki gün gözlemlenen gerilemelerden sonra toparlanma eğilimine geçti. Fed'in faiz kararından olumsuz etkilenmeyen kripto birimler, telafi ettiği kayıpları korumaya çalışırken Bitcoin 48 bin dolar, Ethereum ise 4000 dolar üzerinde seyrediyor.

Kripto para birimi pazarlarında günlük işlem hacmi 100 milyar dolar dolaylarında seyrederken, Bitcoin ve Ethereum kayıplarını bir ölçüde toparladı. Önceki gün 47 bin doların altına gerileyen Bitcoin şu sıralar 48 bin 600 dolar düzeyinde işlem görürken, tekrar 4 bin dolar seviyesinin üzerine çıkan Ethereum burada tutunma gayretinde.

Ülkelerin kripto birimleri ile ilgili politikaları ile ilgili gelişmelerde, İngiltere’de yedi kripto birim reklamının yasaklanması göze çarptı. Ülkenin reklam gözlemci kurulu, reklam standartları kurallarına uymadığına kanaat getirdiği reklamların kaldırılmasına karar verdi.

ÇİN METAVERSE’E TAVIR ALDI

Kripto birim ticareti ve madenciliğini yasaklayan Çin’de devlet medyası, son aylarda dikkat çeken Metaverse platformu için uyarılar yayınladı.

Metaverse ve platform üzerinden gerçekleştirilen blok zincir tabanlı sanal gayrimenkul satışı ve madencilik faaliyetlerine değinilen uyarılarda, platformun kötü niyetle istismar edilip yasa dışı işlemlere imkan tanıyabileceği aktarıldı.

Kripto paralar Fed kararından ciddi şekilde etkilenmedi ile ilgili etiketler Bitcoin Çin İngiltere kripto para birimleri ethereum
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.