Kripto paralar yasaklanacak mı? 30 Nisan Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple yasaklandı mı?

Resmi Gazete’de yayımlanan son dakika kararı doğrultusunda en çok kullanılan Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple kripto para yasaklandı mı? Peki, kripto paralar yasaklanacak mı? İşte kripto paralar ile ilgili son dakika gelişmesi…

Günümüzde en çok kullanılan kripto paralar konusunda Merkez Bankası yönetmeliği ile Resmi Gazete’de bir ilan yayınlandı. Bu doğrultuda 30 Nisan 2021 tarihli kripto para yasaklanma mevzusu sosyal medyada geniş bir yer buldu.

En çok kullanılan ve tercih edilen kripto para çeşitlerinden Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple’nin yasaklanıp yasaklanmayacağı konusunda vatandaşlar oldukça meraklandı.

Kripto paralar yasaklanacak mı? 30 Nisan Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple yasaklandı mı?

KRİPTO PARA YASAKLANDI MI?

Resmi Gazete’de yayımlanan son genelge doğrultusunda 30 Nisan 2021 tarihi itibarı ile kripto para varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılamayacağı, kripto varlıkların ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmasına yönelik hizmet sunulamayacağı belirtildi.

Yani 30 Nisan 2021 tarihi itibarı ile artık Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple kripto paraları yasaklanacak.

Kripto paralar yasaklanacak mı? 30 Nisan Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple yasaklandı mı? - Resim : 2

Resmi Gazete’de yer alan ibarede; “Bu Yönetmeliğin amacı, ödemelerde kripto varlıkların kullanılmamasına, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak kullanılmamasına ve ödeme ve elektronik para kuruluşlarının kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık etmemesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesidir.” ifadelerine yer verildi.

 

Kripto paralar yasaklanacak mı? 30 Nisan Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Ripple yasaklandı mı? ile ilgili etiketler Resmi Gazete yasak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.