Kripto para piyasasında neler oluyor? Bitcoin neden son 18 ayın en düşük seviyesini gördü?

Trader Cihan Kasal'dan kripto para piyasasına ilişkin çok kritik tavsiyeler SuperHaber YouTube kanalında yayında...

Trader Cihan Kasal, SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel ile gerçekleştirdiği yayında, son 18 ayın en düşük seviyesini gören bitcoindeki sert düşüşün sebeplerini ve kripto para borsasındaki son durumu değerlendirirken, dijital para piyasasına yeni girecek yatırımcılara çok kritik tavsiyeler verdi.

Kripto para piyasındaki son durumu yorumlayan Kasal, "Bitcoin yükseldiğinde, düştüğünde ve düzeltme yaptığında 4 sene içinde oluşacak bu ince çizgi içindeki tarihlerde düşüşünü, yükselişini ve düzeltmesini yaparak yoluna devam eder" sözleriyle gelişen olayların tamamen normal olduğunu aktardı.

Kripto para yatırımcılarına tavsiyeler veren Cihan Kasal, önümüzdeki 2,5 aya dikkat çekerken, "Önümüzdeki 2,5 aylık süreyi bekleyin. Bu sürede bitcoin, kripto ve dijital paralarda çok farklı olaylar gelişebilir. Çok daha alt seviyeler görebiliriz" ifadeleriyle daha alt seviyeler yaşanabileceğinin altını çizdi.

 "Şu anki bulunduğumuz noktada piyasaya dahil olunmasının yüzde 45'lik bölümünde tehlike görüyorum" sözleriyle kripto para piyasasına yeni girecek yatırımcılara çok kritik uyarılarda bulundu.

Cihan Kasal'ın açıklamaları şu şekilde;

"KRİPTO PARA PİYASASINDAKİ DÜŞÜŞLER, YÜKSELİŞLER VE ÜZELTMELER TAMAMEN NORMALDİR"

Şu anki olaylar normal gelişen olaylardır. Bu piyasada düşüşler, düzeltmeler her sene olduğu gibi tam zamanında gelişen olaylardan farksızdır. Bitcoindeki düşüş, yükseliş, düzeltme ve analizin hepsi halvind ve ford denilen bölünmeye bağlı ilerleyen hamlelerdir. Bitcoin yükseldiğinde, düştüğünde düzeltme yaptığında hepsini tamamıyla 4 sene içinde oluşacak bu ince çizgi içindeki tarihlerde düşüşünü, yükselişini ve düzeltmesini yapar ve yoluna bu şekilde devam eder. İnsanlar doğru noktada doğru hamle yaptığında herhangi bir kayıp uğramazlar. Bitcoinde gelişen olaylar tamamen normaldir. 29 bin dolar geldiğinde dediğim olay da, 'şu an alım-satım yapıyoruz ama 24 bin dolar cebimizde' dediğim olay da, 2,5 aylık sürede 19 bin 900 dolar gelebilir, haberiniz olsun' dediğim olay da normal olacak. Şu anda kripto para piyasasında izlenen bütün yollar, yapılan bütün düşüşler, yükselişler ve düzeltmeler bu yol haritası içinde tamamen doğrudur. Bir düşüş gerçekelşti. Belli bir noktada düzenlemesi de olacak. Yaşanan bütün yol haritası normaldir.

YATIRIMCILAR NE YAPMALI?

Yatırımcılar önümüzdeki 2,5 aylık süreyi beklesinler. 2,5 aylık sürede bitcoinde, kripto ve dijital paralarda çok farklı olaylar gelişebilir, çok farklı olaylar görebiliriz. Bitcoinde çok daha alt seviyeler görebiliriz. Alt seviyeden alım yapıp piyasaya dahil olabilirsiniz. Ancak şu anda bulunduğumuz noktada, piyasaya dahil olunmasının yüzde 45'lik bölümünde tehlike görüyorum. Çünkü 2,5 aylık süre içinde tekrar aşağılardan bir hamle görme şansımız var. Biraz sabırlı olunmasını tavsiye ediyorum. Özellikle önümüdeki 15 gün içinde FED haftası, gelecek veriler, altın, dolar ve euro ile dünya global piyasasındaki bir düzenlemenin ardından bu olayların tekrar değerlendirilmesinden yanayım. Panik yapmayın, bu oluşacak bir durumdu. Elinizdeki portföyü zararına satmayın. 100 bin TL yatırdınız, bugün 1000 TL zararınız var, 99 bin TL'de bir problem yoksa satın. 20 bin TL yatırdığınızda zaten yüzde 50'sinden fazlası gitmiş. Bunu daha satmanın anlamı yok. Bir dahaki bölünme tarihine kadar bekleyin. O tarih 645 gün sonra. 645 gün sabrederseniz, en kötü olarak zararsız, en iyi olarka çok daha muazzam bir karla bu piyasadan ayrılabilirsiniz.

Kripto Para Uzmanı Cihan Kasal'ın açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalından izleyebilirsiniz...

Kripto para piyasasında neler oluyor? Bitcoin neden son 18 ayın en düşük seviyesini gördü? ile ilgili etiketler Bitcoin cihan kasal dijital para

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.