Peki kripto para piyasası neden düşüyor? İşte en önemli 5 nedeni

Fed'in şahin açıklamalarının ardından küresel piyasaların tekrar enflasyonist endişelere kapılması kripto para piyasasını vurdu. Coinbase verilerine göre son 10 ayda Bitcoin yüzde 50'den fazla değer kaybetti. Öte yandan resmi para birimi olarak Bitcoin'i tercih eden El Salvador hükümeti 500 Bitcoin daha aldı. Analistlerin kripto para öngörüsü ve kripto para piyasasının düşme nedeni haberimizde...

Amerika Merkez Bankasının geçtiğimiz hafta para politikası faiz kararını açıklamasının ardından başta emtia fiyatları olmak üzere birçok yatırım aracında dalgalı fiyatlanmalar başladı. Fed'in iyimser açıklamalarının ardından kripto para piyasası son 10 ayın en düşük seviyelerine kadar geriledi.

BITCOIN TEMMUZ AYININ EN DİBİNİ GÖRDÜ

Bitcoin fiyatı bu sabah Temmuz ayından bu yana görülen en dip seviyeye indi. Yaşanan son ekonomik gelişmeler ve etkileriyle birlikte Bitcoin 30 bin 548 dolara kadar geriledi. Bitcoin yüzde 9’a yakın düşüşle 31 bin 200 dolar sevilerinde işlem görüyor.

Ethereum da lider kripto para birimi Bitcoin’i takip ederek düşüşe yöneldi. Ethereum 2500 doların da altına sarkarak yüzde 9'a yakın kayıpla 2300 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

EL SALVADOR YİNE BITCOIN ALDI

Resmi para birimi olarak Bitcoin'i kullanmaya başlayan ve oldukça kar eden El Salvador hükümeti, kripto para piyasasındaki düşüşü değerlendirerek 500 Bitcoin daha aldı. Kararı El Salvador Başkanı Nayip Bukele, Twitter hesabından duyurdu.

Peki kripto para piyasası neden düşüyor? İşte en önemli 5 nedeni

İSLAM MEMİŞ'TEN KRİPTO PARA PİYASASI UYARISI

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş kripto paralardaki düşüşü değerlendirerek şu açıklamayı yaptı:

Kripto para piyasasında yaşanan sert düşüşlerin de kalıcı olmayacağını düşünüyorum. Bu düşüşlerin uzun vadeli yatırımcılar için de bir fırsat oluşturduğunu düşünüyorum. Kısa vadede doların güçlü duruşundan kaynaklanan bir baskılanma var. Ancak kalıcı olmayacağını tahmin ettiğimi söyleyebilirim.

Peki kripto para piyasası neden düşüyor? İşte en önemli 5 nedeni - Resim : 2

ABD'NİN ENFLASYON VERİLERİ BEKLENİYOR


Fed iyimserliğinin sönmesinin yanı sıra çarşamba günü açıklanacak olan ABD enflasyon rakamlarına dair endişelerle kripto paralarda düşüşler yaşanıyor.

Dijital varlıkların değerindeki düşüş, son günlerde dünya genelindeki borsaların da düşmesiyle ortaya çıktı. Bazı, Asya piyasaları Japonya'nın gösterge Nikkei endeksinin yaklaşık yüzde 2,5 düşmesiyle tekrar düşüşe geçti.

Peki kripto para piyasası neden düşüyor? İşte en önemli 5 nedeni - Resim : 3

KRİPTO PARALAR NEDEN DÜŞÜYOR?

Uzmanlar, düşüşün nedenini ise 5 maddede açıklıyor:

Kripto para birimi Bitcoin, yüksek enflasyona karşı parasal sıkılaşma beklentilerinin artmasından negatif etkilendi.

Dünyada riskli varlıklardan kaçış Bitcoin'den uzaklaştırdı.

Doların diğer para birimleri karşısında değer kazanması ve dolar endeksinin 20 yılın en yüksek seviyesine ulaşması kripto paraların değeri azaldı.

Küresel hisse senedi piyasalarındaki negatif seyre paralel olarak kripto para piyasalarındaki kayıplar yoğunlaştı.

Merkez Bankalarının özellikle de ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasında sıkılaşma beklentilerinin artması kripto paraları geriletti.

 

Peki kripto para piyasası neden düşüyor? İşte en önemli 5 nedeni - Resim : 4

Peki kripto para piyasası neden düşüyor? İşte en önemli 5 nedeni ile ilgili etiketler Bitcoin el salvador
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.