"Kripto para kullanımı büyüyen bir sorun"

Bitcoin benzeri dijital paralara karşı "güvenlik kaygılarını" öne sürerek bir düzenlemenin şart olduğunu söyleyen Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın ardından, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen de kripto paralar ve sanal varlıkların büyüyen bir sorun olduğunu açıkladı. Yellen kötüye kullanına açık olan bu konuda sorumlu bir inovasyona ihtiyaç olduğunu söyledi.

ABD Hazine Bakanlığı, finansal sektör inovasyon politikasına ilişkin yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirdi. 

Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, politika yapıcılar, regülatörler ve özel sektörden uzmanların bir araya geldiği zirvede Amerikan finans sisteminin bütünlüğünü korumaya yönelik teknoloji çözümlerine odaklanıldığı bildirildi.

Hazine Bakanı Yellen, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, dolandırıcılık, kara para aklama, terör finansmanı ve veri gizliliğiyle ilgili bir risk patlamasının ortasında olduklarına işaret etti. 

Korona virüs salgınının hayatın büyük bir kısmını çevrimiçi ortama taşıdığına dikkat çeken Yellen, suçluların da bununla birlikte hareket ettiğini ifade etti.

Yellen, toplumu ayakta tutan kurumları hedef alan daha çok ve karmaşık siber saldırılara şahit olduklarını vurgulayarak, "Kripto paralar ve sanal varlıkların kötüye kullanımı büyüyen bir sorun." dedi.

Kripto paraların çevrimiçi uyuşturucu kaçakçılarının kazançlarını aklamak için kullanıldığını ve terörizmi finanse etmek için bir araç olduğunu söyleyen Yellen, kurumların bu gibi suçlarla mücadelede önemli rol oynadığını, özel sektörün kötü aktörlerin mevcut teknolojileri kötüye kullanmasını engellemenin yollarını bularak muazzam kaynaklara yatırım yaptığını ifade etti.

Yellen, inovasyonun bu sorunları çözmeye yardımcı olabileceğine işaret ederek, "İnovasyon sadece kötü aktörlere karşı korunmak için bir kalkan olmamalıdır. İnovasyon aynı zamanda daha fazla insanın daha yüksek bir yaşam kalitesine ulaşmasına yardımcı olmak için bir merdiven olmalıdır." dedi.

Sorumlu inovasyona olduğu kadar adil inovasyona da ihtiyaç bulunduğunu belirten Yellen, bunların finansal sistemin ve modern bilgi teknolojisinin faydalarını daha fazla kişiye sunmaya yardımcı olabilecek araçlar olduğunu vurguladı...

"Kripto para kullanımı büyüyen bir sorun" ile ilgili etiketler dijital para Janet Yellen abd hazine bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.