Kripto para düzenlemesine karşı çıkan Kılıçdaroğlu fikir değiştirdi!

Merkez Bankası'nın kripto para yönetmeliğine karşı çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Thodex vurgunundan hükümeti sorumlu tuttu. Böyle olayların yaşanmaması için atılan adımları, daha önce yaptığı açıklamalarda eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin maliyesi nerede?" dedi.

Merkez Bankası'nın ödemelerde kripto varlıkların kullanılmamasına dair yönetmeliği 16 Nisan'da Resmi Gazete'de yayımlandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yasal kurallara tabi olmadığı için çok sayıda mağduriyet yaşayan vatandaşın sorunlarına çözüm olması adına atılan bu adıma karşı çıktı.

Tüm bu gelişmelerin ardından yaşanan Thodex vurgunu ise bu yöndeki adımların gerekliliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

DÜZENLEMEYE KARŞI ÇIKAN KILIÇDAROĞLU FİKİR DEĞİŞTİRDİ

Ancak daha önce düzenlemelere karşı çıkan Kılıçdaroğlu, bu kez de Thodex vurgunundan hükümeti sorumlu tuttu.

TELE1'de Merdan Yanardağ'ın sunduğu "Gündem Özel" programına konuk olan Kılıçdaroğlu, "Emekli amiraller bildiri yayınladı, 80 yaşında hastanede yatan emekli amiral darbe yapacak… Nedir Allah aşkına bu? Ayağına elektronik kelepçe takıyor; peki bu adama (Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer) neden takmadın kardeşim? 2 milyar doları tokatlayan adama neden takmadın? Niye sormadın, 'ya arkadaş sen kimsin?' Bu ülkenin maliyesi nerede ya?" dedi.

Kılıçdaroğlu açıklamasının devamında, "2 milyar dolar tokatlayacaksın, vuracaksın parayı, götüreceksin, kaçacaksın; 'efendim biz kırmızı bültenle arıyoruz'… E ara, öbür tosunu da aradın kırmızı bültenle ne oldu? Vurgunu vurdu. Bu adam (Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer) ne yapacak biliyor musunuz? Burada tokatladığı ve kendisini koruyan siyasileri yurt dışında ağırlayacak. Onlara lüks oteller, iyi imkanlar sağlayacak. Göreceksiniz, bunların hepsinin tanığı olacağız." ifadelerini kullandı.

 

 

 

Kripto para düzenlemesine karşı çıkan Kılıçdaroğlu fikir değiştirdi! ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu Kripto para düzenleme thodex
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.