Kripto para Bitcoin caiz mi? Hayrettin Karaman açıkladı...

İlahiyatçı Hayrettin Karaman, Yeni Şafak'taki köşesinde kripto paralarla ilgili bir yazı kaleme aldı. Kripto paranın caiz olmadığını söyleyen Karaman, buna gerekçe olarak kripto paraların aşırı elektrik israfına sebep olmasını ve varislere intikal etmemesini gösterdi.

İlahiyatçı Prof. Dr. Hayrettin Karaman, kripto paranın caiz olup olmadığıyla ilgili kaleme aldığı yazıda, kripto paraya yatırım yapanları üzecek bir fetvaya imza attı.

Kripto para sahiplerinin bilinmediğini, sistemin kara para aklama benzeri suçlara açık olmayı kolaylaştırdığını ve miras olarak varislere geçmediğini belirten Hayrettin Karaman, şöyle dedi:

BU SEBEPLERDEN DOLAYI CAİZ DEĞİLDİR...

"Sonuç olarak, bu sisteme girmek ve kullanmak; yüksek risk taşıdığı, çok oynak ve kaygan sisteme sahip olduğu, aşırı elektrik israfına sebep olduğu ve hukuki boşluklar sebebiyle hırsızlık gibi suçlara ceza verilememesi, kara para aklamaya açık olması ve dijital para hesap sahibi öldüğünde varislere intikal etmemesi gibi sebeplerden dolayı caiz değildir."

Kripto para Bitcoin caiz mi? Hayrettin Karaman açıkladı...

BANKALARI ARADAN ÇIKARTAN BİR SİSTEM...

Hayrettin Karaman, "Helal Finans Açısından Dijital-kripto Paralar Çalıştayı'nda açıklanan maddeleri sıralayarak, "Şimdi de asrımızda internete bağlı olarak yeni bir para sunulmaya çalışılıyor. Kripto paralar veya dijital kripto paralar; devletin ve dünyadaki otoritelerinden uzak, kontrol edilemez, dondurulamaz ve para transferinde aracı kurumları (bankaları) aradan çıkartan bir sistem" diye yazdı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Kripto para Bitcoin caiz mi? Hayrettin Karaman açıkladı... ile ilgili etiketler Bitcoin Kripto para Para hayrettin karaman
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.