Kremlin'den Rus uçağının Türk askerini vurmasıyla ilgili kritik açıklama!

El Bab'da dün Rus savaş uçağının Türk askerlerinin bulunduğu binayı vurması sonucu 3 askerimizin şehit olması, 11 askerimizin de yaralanmasının ardından bugün Rusya'dan çok önemli bir açıklama geldi. Kremlin sözcüsü, "Rus savaş uçakları, Türkiye'nin verdiği koordinatlarla hareket ediyordu" dedi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş da olaya ilişkin açıklama yaptı.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Hava Kuvvetleri'nin, Suriye'nin El Bab kasabasında 3 Türk askerinin şehit olmasına yol açan hava operasyonuna ilişkin olarak, "Uçaklarımız, Türk partnerlerimizin verdiği koordinatlara göre hareket etti, orada Türk askerlerinin bulunmaması gerekiyordu" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında dün yapılan telefon görüşmesinin yapıcı geçtiğini söyleyen Peskov, liderlerin El Bab'da yaşanan olayı uzun süre ele aldığını ifade etti.

Peskov, "Oldukça detaylı ve yapıcı bir konuşma oldu. Oldukça uzun süre ayrılan olayın yanı sıra, mart ayında yapılacak Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısının hazırlıkları da dahil olmak üzere ikili ilişkilerle bağlantılı konular ele alındı" dedi.

KURTULMUŞ: "KOORDİNASYON MESELESİNİN NASIL BU KADAR ATLANDIĞI ORTAYA KONACAK!"

El Bab'da Rus uçağının kazaen TSK unsurlarının bulunduğu binayı vurması ve 3 askerin şehit olmasını değerlendiren Kurtulmuş, ''Bizim açımızdan olay bütünüyle aydınlatılmaya çalışılıyor, araştırılıyor. İlk bilgiler koordinasyon yanlışlığı, yanlış bir koordinasyon, herhangi bir şekilde maalesef istem dışı meydana gelmiş bir olaydır. Bütünüyle bir kazadır ilk bilgilere göre, ama bunun nasıl vuku bulduğu, bu aradaki koordinasyon meselesinin nasıl bu kadar atladığı ortaya konulacaktır. Oradaki mücadelede anlaşılıyor ki çok daha yakın bir koordinasyona ihtiyaç var'' diye konuştu.

Kremlin'den Rus uçağının Türk askerini vurmasıyla ilgili kritik açıklama! ile ilgili etiketler Numan Kurtulmuş Şehit rus uçağı El Bab
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.