40 yıl sonra bir ilk gerçekleşti.... Roland Garros'ta şampiyon Barbora Krejcikova

Roland Garros'ta tek kadınlar şampiyonu Barbora Krejcikova oldu. Dünya 33 numarası Çek raket finalde 32 numaralı Rus tenisçi Anastasia Pavlyuchenkova'yu mağlup ederek 40 yıl sonra bir Çek tenisçinin bu turnuvada şampiyon olmasını sağladı. Fransa Açık'ta son 6 yıldır ilk şampiyonluğunu kazanan tenisçiler çıkıyor...

Teniste sezonun 2. Grand Slam turnuvası olan Roland Garros'ta tek kadınlar şampiyonu  Barbora Krejcikova oldu. Dünya 33 numarası Çek raket ile 32 numaralı Rus tenisçi Anastasia  Pavlyuchenkova şampiyonluk maçında karşı karşıya...

İlk sete servis kırdırarak başlamasına rağmen 6-1 kazanan Krejcikova, 2. seti 6-2 kaybetti. Son çeyrekte break avantajını yeniden alan 25 yaşındaki tenisçi, servis attığı oyunu kazanarak 6-4'lük set skoruyla şampiyonluğa ulaştı. Sadece 5. tekler Grand Slam ana tablosunda mücadele eden Barbora Krejcikova, uzun yıllar unutulmayacak bir başarıya imza attı.

2019 şampiyonu Simone Halep'in katılmadığı, dünya 1 numarası Asleigh Barty'nin sakatlık nedeniyle, 2 numaralı seri başı Naomi Osaka'nın da psikolojik sorunları nedeniyle ilk turdan sonra veda ettiği Roland Garros'ta iki sürpriz isim finale çıkmıştı.

Aslında iyi bir çiftler oyuncusu olan ve geçen yıl bu zamanlar ilk 100'de bile yer almanyan Krejcikova, müthiş başladığı sezonu Fransa Açık zaferiyle taçlandırmak istiyordu. Krystina Pliskova, Ekaterina Aleksandrova, Eline Svitolina ve Sloane Stephens gibi güçlü rakiplerinde ardında çeyrek finalde Coco Gauff, yarı finalde de Maria Sakkari'yi saf dışı bırakan Çek raketin Roland Garros'taki en iyi derecesi son 16 turuydu. Çiftlerde de finale çıkan Krejcikova çifte şampiyonluk elde edip tarihe geçmek istiyor.

40 yıl sonra bir ilk gerçekleşti.... Roland Garros'ta şampiyon Barbora Krejcikova

PAVLYUCENKOVA YİNE SÜRPRİZ YAPAMADI

Turnuvaya Christina McHale galibiyetiyle başlayan Pavlyucenkova ardından sırasıyla Ajla Tomljanovic, 3 numara Aryna Sabalenka, eski günlerine dönmek isteyen Victoria Azarenka, Serena Williams'ı eleyen Elena Rybakina ve yarı finalde de Tamara Zidansek'i elemişti.

Maria Sharapova'dan sonra Grand Slam kazanamayan Rus tenisinin yüzakı konumundaki 29 yaşındaki raket, Madrid'de de yarı final oynamıştı. Kariyerinde 9 WTA turnuva zaferi bulunan  Pavlyucenkova ilk kez bir Grand Slam'de bu noktalara gelebildi.

Maria Sharapova Paris'te 2012 ve 2014'te şampiyon olurken daha önce Rus tenisçiler arasında 2004'te oynanan Anastasia Myskina ile Elena Dementieva finalinde Myskina kazanmıştı.

40 yıl sonra bir ilk gerçekleşti.... Roland Garros'ta şampiyon Barbora Krejcikova ile ilgili etiketler Barbora Krejcikova Anastasia Pavlyuchenkova roland garros
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.