Kredi notunuz düşükse sakın bunları yapmayın! İşte kredi notunu etkileyen altın faktörler

Acil nakit ihtiyacı duyanlar ancak bankalarda kredi notu düşük olanlar için uzmanlar yeni tavsiyeler verdi. Bankaların kredi hizmetinden yararlanmak isteyenler kredi notlarının düşük olması sebebiyle başka yollara başvurmaktadır. İşte, uzmanlardan kredi notunu yükseltmek için 3 altın kural…

Kredi notu düşük olanlar, acil nakit ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına kendilerine değişik yollar aramaktadır. Bu doğrultuda uzmanlar ise kişilerin kredi notlarını yükseltmek adına sık sık tavsiyelerde bulunmaktadır.

Ay sonlarında kredi kartları ekstreleri kişilerin harcama durumlarına göre ayrı ayrı ödeme seçenekleri sunmaktadır. Bu seçenekler arasında asgari ödeme ve toplam borç ödemesi yer almaktadır. Belirli zamanlarda asgari ödeme yapılmasının kredi notuna direkt etkisi bulunmamaktadır. Toplam borcun ödenmemesi ve hep asgari olarak kredi ödemesi yapılması kredi notunun düşmesine sebebiyet vermektedir.

Kredi notunuz düşükse sakın bunları yapmayın! İşte kredi notunu etkileyen altın faktörler

Yani kredi notunuzu yükseltmek için mutlaka toplam borcun tamamının ödenmesi oldukça önemlidir.

İhtiyaç kredisi ya da diğer krediler için sürekli olarak Findeks puan sorgulaması yapanların kredi notları bazı zamanlarda düşüş gösterebilmektedir. Bunun yanında puanın düşük olduğunun bilinmesine rağmen gerçekleştirilen kredi ve kredi kartı başvuruları da kredi notunun düşmesindeki diğer etmenlerden bir tanesidir.

Mutlaka düzenli ödeme sürecinizi tamamlamadan ve borçlarınızı sıfırlamadan kredi notu sorgulaması yapmamakta fayda bulunmaktadır.

Kredi notunuz düşükse sakın bunları yapmayın! İşte kredi notunu etkileyen altın faktörler - Resim : 2

Dijitalleşen teknoloji ile birlikte faturalarını ödemek için ödeme noktalarına giden ve sıra bekleyen kişi sayısında azalma yaşanmaktadır. İlgili kurumların resmi internet sitelerine giriş yaparak ya da bankaların mobil uygulamaları üzerinden ödenen faturalar, günlük hayat akışından tasarruf edilmesini sağlamaktadır.

Faturalar için bankalara otomatik ödeme talimatı vermek uzmanlar tarafından önerilmektedir. Bankalara verilen otomatik ödeme talimatı da kredi notunuzu yükselten en önemli faktörler arasında yer almaktadır.

Kredi notunuz düşükse sakın bunları yapmayın! İşte kredi notunu etkileyen altın faktörler ile ilgili etiketler Banka kredi notu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.