Kredi notunuz düşükse bu 3 altın kural hayatınızı kurtaracak! İşte uzmanlardan altın tavsiyeler

Acil paraya ihtiyacı olan ancak bankalarda kredi notu düşük olanlara uzmanlardan yeni uyarılar geldi. Bankaların kredi hizmetlerinden yararlanmak adına kredi notlarının düşüklüğü nedeniyle faydalanamayanlar bu 3 temel tavsiye ile kısa bir süre zaman zarfı içerisinde onay alabilir.

Kredi notu düşük olan vatandaşlar acil nakit ihtiyaçlarını karşılamak için değişik yollar kendilerine arıyor. Bu konuda kredi notunu yükseltmek için uzmanlarda sürekli olarak tavsiyelerde bulunuyorlar.

Ay sonu geldiği zaman kredi kartları ekstreleri ayrı ayrı ödeme seçenekleri sunmaktadır. Bu seçenekler arasında asgari ödeme ve toplam borç ödemesi gelmektedir. Belirli zamanlarda asgari ödeme yapılmasının kredi notuna direkt olarak etki etmemektedir. Ancak toplam borcun ödenmemesi ve hep asgari olarak kredi ödemesi yapılması kredi notunun düşmesine neden olacaktır.

Bunun için mutlaka kredi notunuzu yükseltmek için toplam borcun tamamının ödenmesi oldukça önemlidir.

Kredi notunuz düşükse bu 3 altın kural hayatınızı kurtaracak! İşte uzmanlardan altın tavsiyeler

İhtiyaç kredisi veya diğer krediler için sürekli olarak Findeks puan sorgulaması yapanların kredi notları bazı zamanlarda düşüş gösterecektir. Bunun yanında puanın düşük olduğunun bilinmesine rağmen gerçekleştirilen kredi ve kredi kartı başvuruları da kredi notunun düşmesine sebebiyet vermektedir.

Mutlaka düzenli ödeme sürecinizi tamamlamadan ve borçlarınızı sıfırlamadan kredi notu sorgulaması yapmamakta fayda vardır.

Dijitalleşen teknoloji ile birlikte faturalarını ödemek için ödeme noktalarına giden ve sıra bekleyen artık çok az kişiler kaldı. İlgili kurumların resmi internet sitelerine giriş yaparak veya bankaların mobil uygulamaları üzerinden ödenen faturalar, günlük hayat akışından tasarruf edilmesini sağlamaktadır.

Kredi notunuz düşükse bu 3 altın kural hayatınızı kurtaracak! İşte uzmanlardan altın tavsiyeler - Resim : 2

Faturalar için bankalara otomatik ödeme talimatı vermek uzmanlar tarafından önerilmektedir. Bankalara verilen otomatik ödeme talimatı da kredi notunuzu yükselten en önemli faktörler arasında yer almaktadır.

Kredi notunuz düşükse bu 3 altın kural hayatınızı kurtaracak! İşte uzmanlardan altın tavsiyeler ile ilgili etiketler kredi notu findeks sorgulama otomatik ödeme talimatı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.