Kredi kartıyla kurban alınır mı? Taksitle kurban kesilir mi?

Kurban Bayramı’na az bir zaman kala bazı vatandaşların en çok merak ettiklerinden birisi de kredi kartıyla kurban satın almak caiz mi oldu. Diyanet İşleri de kredi kartıyla kurban alınır mı sorusuna açıklık getirdi. Peki, taksitle kurban kesilir mi?

Kurban Bayramı’nın hemen öncesinde vatandaşlar kurbanlıkların kredi kartıyla satın alınıp alınamayacağını ve taksitle kurban kesilip kesilemeyeceğini araştırmaya başladı. Kurban ibadetlerini yerine getirmek isteyen ancak peşin alamayan vatandaşlar bankalar aracılığıyla aldıkları krediler vasıtasıyla bunun yerine getirip getirilemeyeceği konusunda bilgi sahibi olmanın peşinde.

Kredi Kartıyla Kurban Alınır Mı?

Dinimiz gereğince maddi gücü yerinde olan herkes kurban kesmekle mükelleftir. Ancak günümüz şartlarında bu her zaman mümkün olmayabilir. Bu gibi durumlarda kredi kartıyla ve taksitli olarak kurbanlık alma imkanları da bulunmaktadır.

Kurban ibadetini yerine getirmek isteyen fakat maddi durumu peşin almaya elverişli olmayan vatandaşlar bu imkandan yararlanabilir. Kurban bedelinin peşin ya da taksitle verilmesi ibadetin geçerliliğini asla değiştirmez.

Kredi kartıyla kurban alınır mı? Taksitle kurban kesilir mi?

Taksitle Kurban Kesilir Mi?

Kurban ibadeti, kişinin kendi mülkiyetinde bulunan hayvanı kurban etmesi ile gerçekleşmektedir. Mülkiyet; hayvanı bizzat yetiştirme, hibe ya da miras yolu ile olabileceği gibi satın alma yolu ile de gerçekleştirilebilir. Vadeli yani taksitli satış dinimizce caiz kabul edilmektedir.

Taksitlendirme yoluyla satın alınan bir mal alıcının mülkiyetine geçmiş sayılmaktadır. Bu sebeple taksitlendirme yoluyla alınan bir hayvanın kurban edilmesinde dinen bir sakınca bulunmamaktadır.

Kredi kartıyla kurban alınır mı? Taksitle kurban kesilir mi? - Resim : 2

Kredi Kartıyla Kurban Kesmek Caiz Midir?

Diyanet tarafından yapılan açıklamada kredi kartıyla, taksitle ve krediyle hayvan kesiminde bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak kredi kartı borcunu tarihinde ödemeyip geciktirmek ve buna bağlı olarak faizli işleme düşmek uygun görülmemektedir. Zira dinimizce faiz haram kılınmıştır ve ibadete böyle bir haramı karıştırmak günah sayılacaktır.

Banka Kredisiyle Kurban Kesilir Mi?

İslam dininde kurban kesmek; akıl sağlığı yerinde ve baliğ çağına ermiş dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan her Müslüman vatandaşının yerine getireceği bir ibadettir. Kurban kesecek her kimse kurbanını peşin ya da borçlanarak da alabilir. Ancak faizli borç alması durumunda faiz verme yasağını işlediği için günaha girmiş kabul edilir. Kendi imkânlarıyla kurban kesemeyecek olanların böyle yöntemlere başvurmaları dinen uygun kaçmaz.

Kredi kartıyla kurban alınır mı? Taksitle kurban kesilir mi? ile ilgili etiketler Kurban Bayramı Kredi kartı Kurban Kesmek caiz Taksitle
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.