Kredi kartına taksitte çalışma sürüyor, 20 bin öğretmen 10 Ekim'de görevde

Başbakan Yardımcısı Canikli, bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçti. Canikli, FETÖ ile mücadelede mağduriyetler için kurulan komisyonlara başvuru sayısının az olduğunu söyledi. 20 bin öğretmenin 10 Ekim'de göreve başlayacağını söyleyen Canikli, kredi kartına taksit ve asgari ücretlinin yeni vergi dilimine girmesine tedbir alınması konularında çalışmaların sürdüğünü anlattı.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü'nde, saat 15:30'da toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası açıklamayı, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli yaptı.

Nurettin Canikli açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Görevlerine iade edilen öğretmenler

27 bin 715 öğretmen ihraç edildi, 9 bin 464 öğretmen açığa alındı. 455 öğretmen görevine iade edildi

Bunlardan 36’sı FETÖ PYD bağlantıları nedeniyle açığa alınmışlardı ama yapılan çalışmalarda alakaları olmadığı tespit edidi.

Öğretmen atamaları

Yeni 20 bin öğretmenin alınmasına ilişkin süreç devam ediyor. 10 Ekim'de yeni 20 bin öğretmen iş başı yapabilir hale gelecek.

Trafik kazaları

Ülke genelinde 9 günde 3 bin 129 kaza meydana geldi. Maalesef 103 vatandaşımız hayatını kaybetti, 7 bin 175 kişi yaralandı.

326 bin 317 sürücü durdurulup kontrol edildi. 55 bin 117 araca, 16 milyon 153 bin 956 lira ceza kesildi

Yoğunlukta artışa rağmen, kaza sayısı yüzde 6 azaltı.

Kamuda tasarruf

Kamuda tasarruf alışkanlığı yok. Bir sonraki yılda daha fazla ödenek talep etmek iiçn harcamaları yukarı çekmeye çalışıyorlar. Bütçe, tasarrufu değil, harcamayı teşvik eder nitelikte. Farkı bir bakışla reform çalışmaları yürütülmeli.

Devlet kamu ne kadar küçülürse büyüme o kadar fazla olur. Son yıllardaki büyümede kamunun ekonomideki ağırlığının azalmasının payı vardır. Bu eğilim sürdürülmelidir. Büyümeye ciddi anlamda katkı sağlamaktadır.

Asgari ücrete yeni vergi dilimi

Alınacak tedbir konusunda belli bir çalışma yapıldı. Bununla ilgil açıklamayı Başbakanımız yapacak.

Teörle mücadele

Her bakanlar kurulunda gündemde. Kararlılık vurgusuyla devam edilecek.

FETÖ ile mücadelede mağduriyetler

Mağduriyetler konusunu detayına innerek değerlendiriyoruz. Kurulan komisyonlarda illere yapılan müracaatların tümü bize gelmediği için henüz bir sayıı veremiyoruz ama çok büyük itirazlar yok. Şu ana kadar bize intikal eden talepler binin altında. Ama en ince detayına kadar inceliyoruz.

Şort giyen hemşireye saldırı

Bir vatandaşımızın böyle bir saldırıyla karşı karşıya kalması çok vahim bir hadise. En kararlı şekilde üzerine gidilmeli. Bu tür fiillere yönelik olarkak hukuk sistemimizde otomatik olarak bunların tutuklanması gibi bir durum söz konusu deil. Buna benzer hadiselerde tutuklamayı zorunu hale getirecek bir çalışma Adalet Bakanlığımız tarafından yaplıyor.

Alman vekillerin İnncirlik ziyareti

İncirlik’e ziyaret iznini Alman parlamentosunun 1915 kararı nedeniyle vermemiştik. Fakat daha sonra Merkel’in bir açıklaması oldu. Kararın hukuki değil siyasi olduğu yönünde bir açıklama.. Bu beklentilerimizi karşıladı. Alman parlamenterlerin ziyaretleri önünde bir engel kalmamıştı.

OHAL uzayacak mı?

Uzatılması ya da uzatılmamassı noktasında henüz aldığımız bir karar yok. Önümüzdeki günlerde oturup konuşacağız ve bu kararı vereceğiz.

Kredi kartına taksit uygulaması

İlgili kurumlara görüş için taslak çalışmayı gönderdik. Onların görüşünü bekliyoruz. Ama şu anda siz şu alışverişte şu kadar taksit yapılacak diye bir açıklama yapma imkanına sahip değiliz. Süreç henüz tamamlanmadı. İnşallah önümüzdeki hafta içinde karar yayınlanma aşamasına gelir diye tahmin ediyoruz. Kredi ve kredi kartı kullanımında ciddi azalışlar söz konusu. Bu da iç talebi daraltıyor. En azından son çeyrek büyümesine katkı sağlaması için bir genişleme sağlamamız gerekiyor.

Belediyelere kayyum

Terör örgütlerine destek verdiği tespiti nerde yapılırsa yine kayyum atanacaktır. Bazı belediyeler, kayyum atanan belediyeler gibi terör örgütüne kaynaklarının tahsis ederse aynı işlemlere muhatap olurlar. Bu bir defaya mahsus alınmış bir karar ddeğil.

Kredi kartına taksitte çalışma sürüyor, 20 bin öğretmen 10 Ekim'de görevde ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.