Kredi kartına HES kodu tanımlama: Temassız kredi kartına nasıl HES kodu yüklenir?

Pandemi döneminde ulaşım kartlarına HES kodu yükleme zorunluluğu getirilmesi sonrasında temassız kredi kartı sahibi vatandaşlar yeni bir tartışma ortamı yarattı. Temassız kredi kartlarına HES kodu tanımlama işlemleri nasıl yapılır sorusunun cevabı merak edilir oldu.

Koronavirüs salgınından dolayı pandei döneminde artık pek çok belediyede HES kodu olmadan ulaşım araçlarına binmek kesinlikle mümkün olmayacak. Bu durumdan kurtulmak isteyen ve sıkıntı yaşamak istemeyen vatandaşlarda kullandıkları temassız kredi kartlarına HES kodu tanımlama işlemleri hakkında bilgi sahibi olmanın peşine düştüler. Peki, temassız kredi kartına HES kodu nasıl yüklenir?

Zaman zaman belediye sistemlerinde yaşanan aksaklıklar ile birlikte bazılarında vatandaşlar temassız kredi kartlarına HES kodu tanımlama işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Bunlardan bir tanesi olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de pandemi dönemi çerçevesinde daha önceden HES kodu kullanımını zorunlu bir hale getirmişti.

KREDİ KARTINA HES KODU NASIL YÜKLENİR?

https://hes.kocaeli.bel.tr adresi üzerinden giriş yaptıktan sonra vatandaşlar öncelikle ‘Hayat Eve Sığar’ uygulamasına giriş yaparak buradan aldıkları HES kodunu yazarak işlemlerine başlıyorlar. Hemen ardından TC Kimlik ya da Pasaport No onun ardından da Kredi Kartı Numaralarını sisteme girerek HES kodu alma işlemlerini tamamlıyorlar.

Kredi kartına HES kodu tanımlama: Temassız kredi kartına nasıl HES kodu yüklenir? ile ilgili etiketler Kredi kartı Temassız kredi kartı HES kodu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.