Kredi kartı ve banka kartı olanlar dikkat! Hesaplarını sıfırlanabilir! 31 Aralık son!

Kredi kartı ve banka kartı kullanıcılarına uyarılarda bulunan uzmanlar, 31 Aralık tarihine kadar hesapların kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti. İşte uzman uyarılarına ilişkin detaylar…

Yüksek enflasyon sebebi ile bir süredir geçim sıkıntısı içerisinde olan tüketiciler, 2022 yılı boyunca hizmet başlıklarına ve hizmet ürünlerine yansıyan zamlar ile başa çıkabilmek amacı ile özellikle bankaların ve diğer büyük kuruluşların kampanyalarını yakından takip etti. Düzenlenen kart kampanyaları ve indirim kampanyaları sayesinde alışverişlerini daha avantajlı bir şekilde tamamlamanın yollarını arayan tüketiciler, anlaşmalı oldukları bankaların düzenledikleri kampanyalara ve zincir marketler tarafından verilen kartlar aracılığı ile düzenlenen indirim kampanyalarına dahil oldu.

Bugün hemen hemen her özel bankanın ve kamu bankasının kart kullanıcıları için düzenlediği birden fazla kampanya bulunurken bu kampanyalara katılım yapılması durumunda tüketicilere TL iadesi, para puan hediyesi gibi avantajlar tanımlandı. Ek olarak başta zincir marketler olmak üzere diğer alışveriş noktalarında da kullanıcılara tanımlanan kartlar aracılığı ile indirimli alışveriş yapılması ve böylelikle kartlarda puan birikmesi sağlandı.

Hem bankaların kart kampanyalarından hem de zincir marketlerin ve diğer alışveriş merkezlerinin indirim kartlarından yararlanan tüketicilere, bugün uzmanlardan önemli açıklamalar geldi. Dahil olunan kampanyalar kapsamında ilgili kartlarda para puan hediyelerinin biriktiğine dikkat çeken uzmanlar, olası bir mağduriyetin önüne geçilmesi amacı ile kart limitlerinin 31 Aralık tarihine kadar kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti.

MAĞAZA KARTLARINA DİKKAT!

Kredi kartı ve banka kartı olanlar dikkat! Hesaplarını sıfırlanabilir! 31 Aralık son!

Başta zincir marketler olmak üzere büyük mağazalar da müşterileri için bir kart tanımlamaktadır. İlgili kart numarası verilerek yapılan ödemeler karşılığında ise müşterilere para puan hediyeleri tanımlanabilmektedir. Bu noktada tüketicileri uyaran uzmanlar, markalardan yapılan alışverişler karşılığında kartlara biriken para puanların, 31 Aralık tarihine kadar kullanılması gerektiğini aksi takdirde biriken hediyelerin marka hesabına aktarılacağını ifade etti.

BANKA KARTLARI VE KREDİ KARTLARI İÇİN DURUM FARKLI!

Bankaların kart kampanyaları kapsamında kazanılan para puan hediyelerinin 6 ay ile 24 ay arasında kullanılabileceğine dikkat çeken uzmanlar, her kampanyanın kendi özelinde kontrol edilmesi gerektiğini ifade etti.

Kredi kartı ve banka kartı olanlar dikkat! Hesaplarını sıfırlanabilir! 31 Aralık son! ile ilgili etiketler Kredi kartı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.