Kredi kartı taksit sayısı arttı mı? Kredi kartı taksitleri nasıl değişti? Hangi harcamalarda geçerli olacak?

Kredi kartı taksit sayısı arttı mı? Ticaret Bakanlığı'nın bugün aldığı kararı vatandaşlar merakla araştırıyor. Milyonları ilgilendiren karara göre kredi kartı taksit sayıları artırıldı. Sadece yurt içi harcamalarda gerçeli olacak taksit sayısı harcamalarını takip edenler tarafından yoğun olarak araştırılıyor. İşte Kredi kartı taksitleri nasıl değişti? Merak edilen detaylar haberimizde...

Kredi kartı taksit sayısı arttı mı? Harcamalarını kredi kartı ile yapan vatandaşlar bugün alınan taksit sayıları ile ilgili kararı merakla araştırıyor. Sadece yurt içi harcamalarda geçerli olmak üzere kredi kartı taksit sayısı Ticaret Bakanlığı'nca artırıldı. İşte kredi kartı taksit sayıları nasıl değişti? Hangi harcamalarda geçerli olacak? Detaylar haberimizde...

KREDİ KARTI TAKSİT SAYISI ARTIRILDI MI?


Kredi kartı kullananlar için önemli bir gelişme Resmi Gazete’de yayınlandı. Havayolları, konaklama, seyahat acenteleri ile ilgili kredi kartı kullanıcılarının yurt içine yönelik yaptığı harcamaların taksit süresi 12 aydan 18 aya çıktı!

HANGİ HARCAMALARDA GEÇERLİ OLACAK?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkındaki yönetmelikte yapılan değişiklikle havayolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt içine ilişkin harcamalarda kredi kartı taksit sayısı arttırıldı.

Kredi kartı taksit sayısı sadece yurtiçi harcamalarda geçerli!

Yönetmelikle perakende işletmelerce tüketicilere yönelik gerçekleştirilen taksitli satışlara ilişkin süre yeniden düzenlendi. Buna göre, hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklamayla ilgili yurt içindeki harcamalarda taksit sayısı 18 ay olarak uygulanacak.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) da söz konusu harcamalarda kredi kartı taksit sınırını 9 Haziran'da 12 aydan 18 aya yükseltmişti.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar şöyle:

kredikartı resmi gazete

Kredi kartı taksit sayısı arttı mı? Kredi kartı taksitleri nasıl değişti? Hangi harcamalarda geçerli olacak? ile ilgili etiketler Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Ticaret Bakanlığı Ticaret Bakanı kredi kartı taksit sayısı kredi karı harcama
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.