Kredi Kartı Kullanmanın Avantajları

Kredi kartı, bilinçli bir şekilde kullanıldığında en avantajlı ödeme yöntemidir.

Kredi kartı kullanımına tedirgin yaklaşanlar halen ödemelerini nakit para ile yapmaya devam ediyor ve haliyle bu kazanımlardan da mahrum kalıyor. Peki, ödeme aracı olarak nakit para yerine kredi kartı kullanmak kişiye ne gibi avantajlar sağlar? İşte yanıtlar!

Tüm Harcamalar Kayıt Altında!

Ödeme aracı olarak nakit parayı tercih ettiğinizde nereye ne kadar harcama yaptığınızı hatırlamanız mümkün olmaz. Oysa kredi kartı ile ödeme yaptığınızda bir aylık hatta bir yıllık harcamalarınızın tamamını gözden geçirebilirsiniz. Çünkü yaptığınız tüm ödemeler kayıt altına alır ve bu kayıt işlemi de bankalar tarafından yapılır. Gıda, giyim, sağlık gibi harcama kalemlerinizi rahatlıkla görebilir, kendi harcama dengenizi inceleyebilirsiniz. Yılın hangi dönemlerinde, ayın hangi günlerinde daha çok harcama yaptığınız gibi alışveriş alışkanlıklarınızı net bir şekilde görebiliyor olmanız da cabası…

En Güvenli Ödeme Aracı!

Daha önce nakit para kaybetmeyen ya da parası çalınmayan kaç kişi vardır? Paranın çantada, cüzdanda ya da cepte % 100 güvenli bir şekilde taşınması pek mümkün olamıyor. Bu risk kredi kartı için geçerli değil! Elbette kredi kartınız da kaybolabilir ya da çalınabilir. Fakat bu durumda hemen bankanızla iletişime geçerek kartınızın saniyeler içerisinde kullanıma kapatılmasını sağlayabiliyorsunuz. Haliyle maddi açıdan hiçbir kayba uğramıyorsunuz.

Ödemeleri Taksitlendirme İmkânı!

Her alışverişte mağaza ya da marketler size taksit seçenekleri sunmaz. Fakat bazı bankaların kredi kartını kullanmanız halinde faizsiz ve ücretsiz olarak harcamalarınızı taksitlendirebiliyorsunuz veböylece bütçenizi kontrol altında tutmanız kolaylaşıyor. Taksit imkânını sunan mağaza ya da market değil banka oluyor. Örneğin Enpara kredi kartını kullandığınızda ve QNB Finansbank ile anlaşmalı yerlerden alışveriş yaptığınızda harcamanızı anında taksitlendirebilirsiniz.

Nakit İhtiyacını Hemen Karşılama Şansı!

Acil ihtiyaçlar söz konusu olduğunda nakit paraya gereksinim duyabilirsiniz. Bu durumda kredi kartınızdan nakit avans kullanabiliyorsunuz. Nakit ihtiyacının anında karşılanması kredi kartı kullanmanın en önemli avantajlarından biridir. Enpara kredi kartı kullananlar, nakit avans ihtiyaçlarını karşıladıklarında geri ödemelerini 12 aya varan taksit seçenekleriyle yapabiliyor. Ömür boyu kart aidatı almayan ve bunu sözleşmede de açıkça belirtmiş olan Enpara kredi kartının sağladığı diğer avantajlara da göz atabilirsiniz.

Sonuç olarak kredi kartı kullanımı hem kişiye hem de ülke ekonomisine büyük faydalar sağlıyor. Bu faydaları yaşamınıza kazandırmak isterseniz siz de kredi kartı başvurunuzu hemen gerçekleştirin!

Kredi Kartı Kullanmanın Avantajları ile ilgili etiketler Kredi kartı qnbfinansbank Enpara
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.