Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Fed'den üç faiz artırımı bekliyor

Önceki raporlarında Fed'in 2023'e kadar faiz artırmasını beklemediğini belirten Moody's, bu hafta yayınladığı raporda beklentisini bu yıl 3 defa faiz artırımına gidilebileceği şeklinde revize etti.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, para politikaları beklentisini Fed'in bu yıl içinde 3 defa faiz artırımına gidebileceği şekilde revize etti. Omicron varyantının ekonomik aktiviteye etkisinin büyük olasılıkla geçici olacağı tahminini yapan Moody's, Fed'in kemerleri sıkı tutacağı kanaatini paylaştı.

Moody's Kasım'da yayınladığı raporda Fed'den 2023'e kadar faiz artırımı beklemediğini duyurmuştu.

Pandemi döneminde iş gücü piyasasında gözlenen toparlanma eğiliminin para politikasında normalleşmeye gidilmesine yardımcı olduğunu aktaran Moody's, enflasyonun beklentilerin üzerinde seyretmesinin muhtemel olduğunu ancak ciddi bir problem yaratacak kadar yüksek bir enflasyon beklemediklerini aktardı.

Bir diğer finans kuruluşu Goldman Sachs ise bu haftaki değerlendirmesinde Fed'in yıl içinde 4 defa faiz artırımına gideceğini öngörmüştü.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Fed'den üç faiz artırımı bekliyor ile ilgili etiketler Moody's Fed faiz artırımı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.