Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, El Salvador'un notunu 'çöp' seviyesine çekti

Fitch, geçtiğimiz yıl Bitcoin'i yasal para birimi olarak kabul etmesinden kaynaklanan riskler gerekçesiyle El Salvador'un kredi notunu B-'den CCC'ye düşürdü.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, El Salvador'da Devlet Başkanı Nayib Bukele'nin yüksek mahkeme yargıçlarını görevden almak ve kamu parasıyla Bitcoin ticareti yapmak gibi politikalarını gerekçe göstererek ülkenin yatırımcılar için daha da riskli hale geldiği değerlendirmesini paylaştı.

Ülkenin kısa vadeli ödemeleri dolayısıyla borç almaya yatkınlığının da arttığını ifade eden Fitch, bu durumunda ülkenin notunun düşmesinde etkili olduğunu aktardı.

Fitch, ayrıca ülke kurumların zayıflaması ve siyasi belirsizliğin yanı sıra Bitcoin'in resmi para olarak kabul edilmesinin önümüzdeki dönemde El Salvador'un IMF'nin kapısını çalmak durumunda kalabileceği değerlendirmesini yaptı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, El Salvador'un notunu 'çöp' seviyesine çekti ile ilgili etiketler Fitch kredi el salvador
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.