Kredi borcu olanlar dikkat! Finansal yeniden yapılandırma süresi uzatıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı süre uzatma kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, bankalara kredi borcu bulunan şirketler için başlatılan "Finansal yeniden yapılandırma" uygulaması, 2 yıl daha devam edecek.

Cumhurbaşkanı Kararı ile finansal yeniden yapılandırmanın süresi 2 yıl daha uzadı.

Banka ve finansal kurumlara kredi borcu bulunan büyük ve küçük ölçekli şirketler için "Finansal Yeniden Yapılandırma" uygulaması, 2019 yılında bankacılık yasasında yapılan değişiklikle başlanmıştı.

Borçlarını ödemeye niyetli olan, ancak gelir-gider dengesi bozulduğu için yükümlülüklerini yerine getiremeyen şirketlere imkan sağlama amaçlı uygulama, 19 Temmuz 2019'da iki yıl için yürürlüğe girmişti.

Yasayla, Cumhurbaşkanı'na uygulamanın süresini iki yıl uzatma yetkisi verilmişti. Finansal yeniden yapılandırma imkanında sürenin dolmasına dört gün kala Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzatma yetkisini kullandı.

Uzatma kararıyla bankalarla şirketler, kredi borçları için 19 Temmuz 2023'e kadar finansal yeniden yapılandırma anlaşmaları yapabilecek.

Kredi borcu olanlar dikkat! Finansal yeniden yapılandırma süresi uzatıldı ile ilgili etiketler Resmi Gazete kredi borç Banka yapılandırma
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.