KPSS'de sorulan Kıbrıs Barış Harekatı ve Kahraman ön adını alan ilçe sorusunun cevapları neydi?

21 Mayıs 2017'de KPSS'de sorulan soruların bazıları adaylardan gelmeye başladı. Oturumu sabah gerçekleştirilen Genel Yetenek, Genel Kültür sınavında Kıbrıs Barış Harekâtı sorusu soruldu. Atatürk'ün imzası da sorulan sorular arasındaydı. 9 şehit vererek 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı büyük fedakarlıklarla karşı koyan ve Meclis tarafından Kahraman ön adına layık görülen ilçemiz de sorulan sorular arasında yerini aldı.

KPSS'nin Genel Yetenek, Genel Kültür sınavında Kıbrıs Barış Harekatı da sorulan sorular arasındaydı.

Sabahki oturumda sorulan Kıbrıs sorusu şuydu:

Kıbrıs Barış Harekatı'nda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı kimdi?

Doğru cevap BÜLENT ECEVİT olacaktı.

KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI

Kıbrıs Barış Harekâtı, 20 Temmuz 1974'te Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kıbrıs'ta başlattığı ve 14 Ağustos'ta Türk Birlikleri'nin başkent Lefkoşa'ya girmesiyle sonuçlanan askeri harekâttır.

HAİN DARBE GİRİŞİMİNE 'DUR' DİYEN KAHRAMAN İLÇE NEYDİ?

2017 KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavında adaylara, 15 Temmuz hain darbe girişimine gösterdiği cesur direnişle dur diyen Ankara'nın ilçesi Kazan soruldu.

Sınava giren adaylar, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında meclis tarafından kahramanlık unvanına layık görülen ilçe sorusunun sorulduğunu söylediler. Bilindiği gibi 15 Temmuz hain darbe girişiminin önlenmesinde en büyük direnişlerden birini de Kahraman Kazan halkı göstermişti. Bu yüzden ilgili sorunun cevabı Kahraman Kazan olacaktı.

KPSS'de sorulan Kıbrıs Barış Harekatı ve Kahraman ön adını alan ilçe sorusunun cevapları neydi? ile ilgili etiketler 15 Temmuz Bülent Ecevit kahraman kazan kıbrıs barış harekatı kpss 2017 atatürk'ün imzası
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.