KPSS'de herkesi şaşırtan soru! Gündeme oturdu

Bugün gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonrasında Türk resim sanatının usta isimlerinden Osman Hamdi Bey, sosyal medyada gündemin ilk sırasına oturdu.

Türk resim sanatının öncülerinden Osman Hamdi Bey'in 1880 yılında yaptığı Kur'an Okuyan Kız tablosunun 2019'da Londra'da 6.3 milyon sterline satılmasından sonra İstanbul Hanımefendisi isimli eseri Viyana'da 1,5 milyon euro'ya, Yeşil Cami'de Kuran Dersi tablosu ise aynı gün Londra'da 4 milyon 640 bin sterline alıcı bulurken ünlü sanat adamının en ünlü eseri olan Kaplumbağa Terbiyecisi ise KPSS’ye girenleri üzdü.

YANLIŞ CEVABI İŞARETLEYENLER İSYAN ETTİ

Sınavda Osman Hamdi Bey’in 6.3 milyon pound’a satılan eseri sorulurken sınava girenlerin büyük çoğunluğu bu soruya Kaplumbağa Terbiyecisi yanıtını verdi. Sınavdan çıktıktan sonra cevabın Kur'an Okuyan Kız tablosu olduğunu öğrenen binlerce kişi bu durumu sosyal medya üzerinde paylaştı.

Sosyal medyada bir anda Kur'an Okuyan Kız tablosu en çok bahsedilen konular arasına girerken KPSS ve Osman Hamdi Bey de yapılan paylaşımlardan nasibini aldı.

Sınava giren birçok kişi Osman Hamdi Bey’in adını gördükten sonra sorunun devamını okumadan Kaplumbağa Terbiyecisi şıkkını işaretlediklerini itiraf etti.

İşte o mesajlardan bazıları;

KPSS'de herkesi şaşırtan soru! Gündeme oturdu

KPSS'de herkesi şaşırtan soru! Gündeme oturdu - Resim : 2

KPSS'de herkesi şaşırtan soru! Gündeme oturdu - Resim : 3

KPSS'de herkesi şaşırtan soru! Gündeme oturdu - Resim : 4

KPSS'de herkesi şaşırtan soru! Gündeme oturdu ile ilgili etiketler KPSS soru Osman Hamdi Bey’ kaplumbağa terbitecisi tablo kur'an okuyan kız
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.