KPSS soru ve cevapları yayınlandı mı? 2021 KPSS cevap anahtarı

2021 KPSS sınavında maraton 1 Ağustos tarihinde başladı. İlk oturumlar bugün resmen tamamlanırken Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri olmak üzere iki oturum halinde gerçekleştirilen KPSS soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

KPSS sınavı soru ve cevapları ilk oturumların gerçekleşmesi sonrasında adaylar tarafından merakla bekleniyor. KPSS sınavında kaç tane net yaptığını merak eden adaylar sınavın hemen sonrasında ÖSYM tarafından yayınlanması beklenen cevap anahtarına ulaşmaya çalışıyor.

KPSS Soru ve Cevapları Yayınlandı Mı?

1 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen KPSS'nin soru ve cevaplarının sınavın gerçekleştiği tarihten itibaren ortalama 4 gün içerisinde ÖSYM tarafından yayınlanması bekleniyor. Ancak KPSS soru ve cevaplarının yayınlanması konusunda ÖSYM şu ana kadar bir tarih açıklamasında bulunmadı.

KPSS sonuçları, 16 Ağustos 2021 tarihinde ÖSYM'nin sonuç sayfasında açıklanacak.

KPSS A Grubu Nedir?

A Grubu Kadrolar; Bakanlıklar, bunların başkanlık ve bağımsız genel müdürlük düzeyindeki bağlı ve ilgili kuruluşları ile bağlı ortaklıklarındaki, özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen ve belirli bir yetişme programı sonrası yeterlik sınavına tabi tutulan mesleklere ilişkin kadro ve görevler ile il özel idareleri ve belediyelerin teftiş kurullarına, atama yapılacak kadro ve görevlere atanacaklar içindir.

KPSS A Grubu Meslekleri

Vergi Müfettiş Yardımcılığı

Kalkınma Bankası Uzman Yardımcılığı

Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı

Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü

Stajyer Hazine Kontrolörü

PTT Müfettiş Yardımcılığı

KPSS soru ve cevapları yayınlandı mı? 2021 KPSS cevap anahtarı ile ilgili etiketler KPSS KPSS Cevap Anahtarı
GÜNÜN VİDEOSU

BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'de hazımsızlık yarattı! Genel Kurul'da skandal hakaret...

BM, Filistin'in tam üyeliğini içeren karar tasarısını onayladı. İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Gilad Erdan, BM Genel Kurulu’ndaki Filistin konulu toplantıda karara tepki göstererek BM Anlaşmasını kürsüde parçaladı.