KPSS sınavına girerken HES kodu gerekli mi? HES kodu nasıl alınır?

ÖSYM’den yapılan açıklamada sınavlarda artık HES kodu isteneceği haberleri sonrasında adaylar ‘KPSS HES Kodu nasıl alınır?’ sorusunun cevabını araştırıyor. Peki, KPSS sınavına girerken HES kodu gerekli mi? E Devlet HES kodu nasıl alınır? İşte detaylar...

KPSS HES kodu nasıl alınır? sorusu adayların ilk gündem maddesi oldu. Bundan böyle ÖSYM sınav başvurularında istenecek olan HES kodu ile adaylar sınavlara giriş yapacaklar. ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından da son yapılan açıklamada KPSS dahil bundan sonraki tüm sınavlarda adaylardan HES kodu isteneceğini duyurmuştu. Peki, KPSS HES kodu nasıl alınır? KPSS HES kodu nedir?

KPSS HES KODU NASIL ALINIR?

– HES uygulaması üzerinden “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir. “HES Kodu Oluştur” butonun tıklanır. KOD kullanım süresi seçilir ve KOD oluşturulur.

– HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. Kimlik Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve Paylaşım Süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

– HES Kodu, E-Devlet internet sayfası üzerinden alınır.

KPSS HES kodu nedir? Nasıl alınır? Sınavlarda gerekli mi?

KPSS İÇİN HES KODU SINAVLARDA GEREKLİ Mİ?

KPSS Lisans başvurusu sona erdi. Eylül ayında sınavlar yapılacak. HES kodu ise başvuru sırasında istendiği için adayların birşey yapmasına gerek kalmayacak. ÖSYM Başkanı , KPSS Lisansa başvuru yapan adayların HES kodlarının sisteme otomatik olarak yansıtılacağını söyledi.

Ancak Ön lisans ve ortaöğretim/lise KPSS başvuruları henüz başlamadı. Başvurular başladığında adaylar, başvuru sırasında HES kodunu bildirecek.

Ön lisans KPSS başvuruları 21 Ağustos - 2 Eylül tarihleri arasında. Sınav 25 Ekim 2020'de. Lise/Ortaöğretim KPSS başvuruları 15-30 Eylül tarihleri arasında. Sınav 22 Kasım 2020'de.

HES KODU NEDİR?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmanıza yarayan bir koddur. Paylaştığınız HES kodları uygulama üzerinden ya da kurumlara sağlanan servisler aracılığı ile sorgulanabilecektir.

KPSS sınavına girerken HES kodu gerekli mi? HES kodu nasıl alınır? ile ilgili etiketler KPSS HES kodu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.