KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? Kaç net kaç puan getirir? Baraj puanı kaç?

KPSS lisans sınavı akabinde adayların heyecanla sarılacağı puan hesaplama yöntemleri her yıl değişiklik göstermektedir. Bununla birlikte Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumları sonrasında adaylar bu kez de kaç net yaptıklarını ve bunun karşılığında da kaç puan alabileceklerini hesaplayacaklardır.

KPSS lisans sınavında heyecan en üst noktasına çıkarken adaylar puan hesaplamanın nasıl yapıldığı konusunda araştırmalarına başladılar. ÖSYM tarafından son olarak yapılan duyuruda KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarının 6 Eylül Pazar gününde yapılacağı ifade edildi.

Bununla beraber Alan Bilgisi Testi 12-13 Eylül’de, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 20 Eylül’de tarihinde uygulanacak.

KPSS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

ÖABT kapsamında sınav yapılmayan yabancı dillerdeki alanlarda (Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Rusça) öğretmen atamalarında, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarından oluşturulan KPSSP120 puan türünü kullanacaktır. Bu puanın hesaplanmasında ilgili yılda alınan YDS/1 (İlkbahar Dönemi)/e-YDS sonuçları kullanılacaktır.

KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? Kaç net kaç puan getirir? Baraj puanı kaç?

KPSSP120 puanı hesaplanırken kullanılacak yabancı dil standart puanının hesaplanmasında, adayların ilgili yılın YDS/1 (İlkbahar Dönemi)/e-YDS sonucu kullanılacaktır. KPSSP120 puanı hesaplanacak adayların, YDS puanlarının ortalama ve standart sapma değerleri, her yabancı dil için ayrı ayrı hesaplanacak, bu değerler kullanılarak adayların yabancı dil standart puanları hesaplanacaktır.

Bir testte, en az 1 ham puanı (net) bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır. YDS’de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların yabancı dil standart puanı hesaplanmayacaktır.

KPSS KAÇ NET KAÇ PUAN GETİRİR?

62 NET 75 PUAN
72 NET 80 PUAN
84 NET 85 PUAN
91 NET 90 PUAN

KPSS BARAJ PUANI KAÇ?

KPSS lisans düzeyinde sınava giren adayların 70 alabilmeleri için ortalama olarak 55 net yapmaları gerekmektedir.

KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? Kaç net kaç puan getirir? Baraj puanı kaç? ile ilgili etiketler KPSS KPSS puan hesaplama KPSS baraj puanı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.