KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman yapılacak? 2018 KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu! Kılavuzun 3.10. değerlendirme maddesi

KPSS 2018 ortaöğretim tercihleri ne zaman yapılacak? sorusu gündemde araştırılıyor. 7 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilen KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı. Adaylar şimdi ise tercih süreci ve tercih kılavuzu il ilgili detayları araştırmaya başladı. Aynı zamanda bölümler ve maaşlar merak ediliyor.Peki KPSS 2018 Ortaöğretim tercihleri ne zaman yapılacak? Detaylar haberimizde...

KPSS 2018 Ortaöğretim tercihleri ne zaman yapılacak? KPSS Ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını öğrendikten sonra ise detaylı bir şekilde bölümler ve tercihler hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki KPSS 2018 Ortaöğretim tercihleri ne zaman yapılacak? Merak edilen detaylar haberimizde...

KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman yapılacak? 2018 KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu! Kılavuzun 3.10. değerlendirme maddesi

2018 KPSS ORTA ÖĞRETİM TERCİH KILAVUZU ORTAÖĞRETİM YAYINLANDI MI?

2018 KPSS tercih kılavuzu şu anda yayınlanmış değil. Ancak geçen senenin KPSS ortaöğretim tercih kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KPSS tercihleri ne zaman başlayacak belirli bir tarih verilmedi. Öncelikle KPSS tercih kılavuzunun yayınlanması bekleniyor.

KPSS 2017 tercih kılavuzuna erişim sağlamak için tıklayınız!

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR? KPSS ORTAÖĞRETİM TERCİHLERİ 2018
1-) Tercih yapmak istediğiniz kadro ve pozisyonları belirledikten sonra 30'u geçmemek üzere istek sıranıza göre yazınız. Bu sıralamada kadro ve pozisyonun size uygunluğu ve sizin bunlara vereceğiniz öncelikler son derece önemlidir.

2-) İnternet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresine giriniz, ardından KPSS-2017/2 Tercih İşlemleri alanına erişiniz. Burada ilgili alana T.C. Kimlik Numaranızı ve şifrenizi girerek tercihlerinizi yapabilirsiniz.

3-) Eğer şifrenizi unuttuysanız; ÖSYM’nin AİS sistemi üzerinden “Şifremi Unuttum” alanına girmeleri burada kendilerine sorulan soruları doğru cevaplandırmaları (Sorulara verilen cevaplar, daha önce sistemde şifre değişikliği yapılırken verilen bilgilerle aynı olmalıdır.) gerekmektedir.

4-) KPSS-2017/2 Tercih İşlemleri alanına T.C. Kimlik Numaranızla şifrenizi girdikten ve “Tercih Bildir” alanına tıkladıktan sonra size ait bazı bilgiler ekrana gelecektir.

5-) Doğruluğundan emin olduğunuz zaman yaptığınız işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırınız. Tercihlerinizin ÖSYM'ye ulaştığından emin olmanız için ekranda “Tercihleriniz ……….. tarihinde ÖSYM'ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeniz gerekir.

KPSS ORTAÖĞRETİM BARAJ PUANI KAÇ?

KPSS önlisans ve ortaöğretim sınavlarına giren kişiler için bir baraj belirlenmemekle beraber bazı kurumlar 4/B memur alımında 70 puan şartı koyabiliyor. İşçi alımlarında ise 60 puan şartı aranabiliyor. 30-40 puanı olan kişiler bile tercih yapabilir ancak tercihlere yönelik atamalarda yüksek puandan başlanarak atama yapıldığı için atanma ihtimali oldukça düşüktür.

Merkezi yerleştirmeler söz konusuysa 70 puan barajı da yoktur ancak daha önce de söylediğimiz gibi kurumlar en düşük puanda 70’in altına düşmeyebilirler. Kurumsal atamalarda 65-70’in altında bir puana genelde düşülmez. Ancak atamalar ve tercihlerle ilgili pek çok değişken olmakla birlikte çok yüksek puan alan biri bile atanamazken 75 puan alan biri de atanabilir. Bu yüzden tercihleri mantıklı ve akıllıca yapmak gerekmektedir.

KPSS 3.10 MADDESİ NEDİR?

Bir testte, en az bir (1) ham puanı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır.

Yani sonuç olarak KPSS için hesaplanabilen birçok puan türü vardır ve siz hesaplanmasını istediğiniz puan türünü etkileyen testlerden en az bir (1) ham puan yapmalısınız. Testi tamamen boş bırakır veya eksi nete düşerseniz puanınız hesaplanmaz.

 YERLEŞTİRMENİN YAPILMASI

Bu kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonlara yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadrolara yerleştirme yapılırken ÖSYM’ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program/alan ile kadro ve pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların kamu kurum ve kuruluşlarınca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadro ve pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşememiş olacaktır.

 BAZI KURUMLAR KPSS ARAMIYOR
Kamuya alımlar her ne kadar KPSS ile olsa da bazı kurumlar adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramıyor. Bunun yerine diğer nitelikler sonucunda alım yapıyorlar. Mesela bir çok askeri personel alımlarından, TÜBİTAK, Bazı üniversiteler, Bakanlıklar ve bazı belediyeler adaylardan KPSS şartı aramıyorlar.

Bu yıl ilk çıkan memur alım ilanlarında Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı, Çanakkale Ayvacık Belediyesi, ÖSYM, Yurdışı Türkler ve Akraba Toplulukları şu anda KPSS aramadan memur alacak.

İNFAZ KORUMA MEMURU ALIMI ŞARTLARI
- Türk Vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

- Adli sicil kaydı olmaması,

- Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

- Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,

- Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak,

Merkezi sınavın (KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla; infaz ve koruma memurları için 30 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1986 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.); teknisyen, büro personeli (ceza infaz kurumu katibi), destek personeli (aşçı, kaloriferci, şoför) için ise 35 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1981 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.

Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 11/06/2018 itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olmak, merkezi sınavın (KPSS-2016) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak,(01 Ocak 1986 ve sonrası doğumlu olanlar sınava müracaat edebilecektir.)

Erkeklerde 170 cm., kadınlarda 160 cm. 'den kısa boylu olmamak, Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmamak, (Örneğin; 170 cm boyunda olan bir adayın kilosunun 70+13=83'ten fazla, 70-17=53'ten az olmaması gerekmektedir.)

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 10 MEMUR ALACAK
Sahil Güvenlik Komutanlığında istihdam edilmek üzere “Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak aşağıda durumları açıklanan unvanlardan açıktan atama yoluyla devlet memuru alımı yapılacaktır.

KPSS ortaöğretim tercihleri ne zaman yapılacak? 2018 KPSS ortaöğretim tercih kılavuzu! Kılavuzun 3.10. değerlendirme maddesi ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.