KPSS ortaöğretim sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?

KPSS ortaöğretim sınavında 4 yanlış 1 doğru mu yoksa 3 yanlış 1 doğruyu mu götürüyor? sorusunun cevabı araştırılır oldu. Herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olan adayların katılabildiği KPSS ortaöğretim sınavında kaç yanlışın doğruyu götürdüğü merak konusu oldu. Peki, KPSS ortaöğretimde 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? Detaylar haberimizde…

KPSS ortaöğretim sınavı 22 Kasım Pazar gününde gerçekleşti. Kamu kurum ve kuruluşlarının B Grubu Kadrolarına ilk defa atanacakların geçerli bir KPSS puanına sahip olmalarının zorunluluğu olduğu sınavda büyük bir heyecan yaşandı. Peki, KPSS ortaöğretimde 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu?

4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

KPSS ortaöğretim puan hesaplamasında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. ÖSYM kılavuzuna göre, her testte, örneğin Genel Yetenek’te, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır.

 

KPSS ortaöğretim sınavında 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor mu? ile ilgili etiketler KPSS kpss ortaöğretim KPSS lise
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.