KPSS ortaöğretim 60 puanla alan yerler 2018! Ortaöğretim KPSS ile nerelere atanılır? 61,62,63,64,65,66,67,68,69,70 ile nereye girilir?

KPSS 2018 ortaöğretim sınav sonuçları açıklandı. Sınava giren adaylar sonuçlarını öğrenmek için ÖSYM'nin sayfasını ziyaret ediyorlar. Aynı zamanda adaylar ortaöğretim KPSS puanı ile adaylara nerelere girebileceğini araştırmaya başladılar. Peki KPSS Ortaöğretim puanı ile nerelere atanılır? Detaylar haberimizde...

KPSS Ortaöğretim puanı ile nerelere atanılır? 7 Ekim tarihinde gerçekleştirilen KPSS ortaöğretim sınavı sonuçları açıklandı. Sınava giren adaylar ise büyük bir merakla KPSS ile ilgili detayları araştırmaya başladı. KPSS ortaöğretim puanı ile nerelere atanılacağı merak konusu. Aynı zamanda 60,65 70,75 puanla nerelere atama yapılacağı araştırılıyor. Peki KPSS Ortaöğretim puanı ile nerelere atanılır? Merak edilen detaylar haberimizde...

KPSS ortaöğretim 60 puanla alan yerler 2018! Ortaöğretim KPSS ile nerelere atanılır? 61,62,63,64,65,66,67,68,69,70 ile nereye girilir?

0-55 KPSS İLE HANGİ MEMUR ALIMLARINA BAŞVURU YAPILABİLİR?

Birçok belediye 50-55 KPSS taban puanı ile memur alımı yapıyor. Öte yandan Jandarma sivil memur alımında da KPSS 55 şartı var.

Üniversiteler sağlık ile normal memur alımlarını KPSS puan sınırı olmadan yapıyor.

Aynı zamanda öğretmenevleri, polisevleri, kamu misafirhaneleri düşük KPSS puanı ile memur alımı yapmaktadır.

Önceden yapılan atamalara göre;

BELEDİYELER:

Boğazlıyan Belediyesi: Söz konusu belediyeye KPSS'den en az 50 puan almış olan personel adayları alnacak. Ayrıca alım kadroları farklı olup bu yönde KPSS 50 , 60 ve 70 puan da aranan pozisyonlarda mevcuttur. Buna göre KPSS En Az 50 Puan İle, 5 memur, 1 Bilet Satış memuru, 1 teknisyen ve 1 Veteriner alımı gerçekleştirecek. KPSS En az 60 puan ile ise, 1 Zabıta Memuru ve KPSS en az 70 puan ile 1 Mühendis olmak üzere toplamda Boğazlıyan Belediyesi 10 kişilik kadro ile alım gerçekleştirecek.

 

Van Belediyesi: Van belediyesi bünyesine Zabıta Memuru ve İtfaiye Eri pozisyonlarında toplamda 140 kişilik boş kadro ile alım yapacak. buna göre adaylar başvurularını en geç 15 Haziran 2018 tarihine kadar yapmaları istenmektedir.

Pazaryeri Belediyesi: Pazaryeri belediyesi 1 kişilik kadro ile memur alacak.

ÜNİVERSİTELER:

Manisa Celala Bayar Üniversitesi: Bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak isteyen

Celala Bayar Üniversitesi toplamda 29 kişilik kadro ile bünyesine Lise mezunu 5 Lisasns mezunu 20 Hemşire ve Lise mezunu 4 Sağlık Teknikeri alımı gerçekleştirecek.

Ardahan Üniversitesi: Yayımlanan ilana göre Ardahan Üniversitesi bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için Avukat pozisyonunda 1 kişilik boş kadro ile alım yapacağını Belirtti. Başvuru şartları ve başvuru bilgileri haberin devamında yer almaktadır.

Harran Üniversitesi: Harran Üniversitesi bünyesine 125 kişilik boş kadro ile, 100 Hemşire, 1 Röntgen teknisyeni, 3 Ebe, 2 Fizyoterapist, 2 Diyetisyen ve 19 Diğer Sağlık Personeli olmak üzere, Lise, Önlisans ve Lisans mezunu sözleşmeli personel alacak.

Balıkesir Üniversitesi: Üniversiteye 40 kişilik boş kadro ile, Lisans Mezunu 15 Hemşire, Lise Mezunu 17 Hemşire,2 Eczacı, 2 Fizyoterapist ve 4 Diğer Sağlık Personeli olmak üzere toplamda 40 kişi alınacak.

BAKANLIKLAR:

Sağlık Bakanlığı: Sağlık Bakanlığı bünyesine toplamda 18 bin kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapacağını belirtti. İlgili ilana başvurular ÖSYM tarafından hazırlanan KPSS 2018/5 tercih kılavuzu kapsamında yapılmaktadır. Bu yönde adaylardan 2016 yılı KPSS den lise mezunları için, Önlisans mezunları için ve Lians mezunları için puan alınmış olması gereklidir.

Adalet Bakanlığı: Adalet bakanlığı bünyesine 14 bin 304 kişilik boş kadro ile İcra Katibi ve sözleşmeli personel alacak. Bu yönde Adalet Bakanlığı 5 bin 493 sözleşmeli personeli 1344 İcra Katibi ve Adalet Bakanığına bağlı olan Ceza ve Teckifevleri Genel Müdürlüğü 7 bin 467 sözleşmeli personel alacak. Adaylardan bu yönde 2016 Yılı KPSS'den en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Adli Tıp Kurumu: Adalwet bakanlığına bağlı olan adli Tıp Kurumu bünyesine 200 memur alımı yapacak. İlgili ilana , Lise, Önlisans ve lisans mezunları başvuru yapabiileceklerdir.

Milli Eğitim Bakanlığı: MEB 5 bin kişilik kadrosu ile Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9 uncu maddesi kapsamında ek ders ücreti karşılığında görev yapanlardan 652 sayılı MEB Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 15 inci maddesine göre 5 Bin ( 5000 ) sözleşmeli öğretmen alımı yapılacaktır.

Maliye Bakanlığı: Maliye Bakanlığı toplamda 500 kişilik boş kadro ile bünyesindeki memur ekskliğini gidermek için, Vergi Müfettiş yardımcısı alacak. Ayrıca bu yönde adaylardan, 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak şartı aranacaktır. Adayların KPSS puan türleri esas alınarak yapılacak sıralama sonucuna göre ise Giriş sınavı uygulanacaktır.

EN AZ 60 KPSS PUANI İLE MEMUR ALIMI YAPACAK KURUMLAR

Şeker Fabrikaları: KPSS 60
Diyanet İşleri Başkanlığı: KPSS 60
Danıştay: KPSS 60
Emniyet genel Müdürlüğü: KPSS 60
TBMM: KPSS 70

MEMURLUKTA YAŞ ŞARTI

Adaylar kamu kurum veya kamu kuruluşları tarafından belirlenen yaş sınırları içerisinde olmak zorundadırlar. Kamuya memur alımları'nda genellikle adaylardan 35 yaşını doldurmamış olmak şartı aranmaktadır. Bu yönde bir çok kişi 35 yaşından sonra KPSS'ye girmekte ve malesef sonrasında üzgüntüuye kapılmaktadır. Bu nedenle adaylar mutlaka ilanların metinlerindeki belirtilen yaş şartına mutlaka uygun olmaları şarttır.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI İÇİN 70 PUAN ŞARTI

Sahil Güvenlik Komutanlığı 55 Subay ve 100 Astsubay Alımı : Sahil Güvenlik Komutanlığı farklı pozisyonlarda 55 Subay alımı ve 100 Astsubay alımı yapacak. Alımlar Sözlemeli olarak gerçekleştirilecek olup adaylar en az lise mezunu olmak zorundadır. Bilgi Teknolojileri kadrosunda KPSS 70 puan şartı aranacak.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ:

EGM 2 Aşçı Yardımcısı ve 1 kişilik kadro ile Engelli Kuru Temizlemeci olmak üzere toplamda 3 kişi alacak. Adayların başvuru yapabilmeleri için KPSS ye girmiş olmaları ve en az lise mezunu olmaları şarttır. Ayrıca başvurular en geç 19 Haziran 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

MEMUR OLMAK İÇİN NE YAPMALI?

Adaylardan 2018 yılında da, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sağlık açısından görevini Türkiye'nin her yerinde yapmasına engel durum olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturmasında ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç almak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak gibi aşağıdaki nitelikler aranıyor.

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

KPSS tercihleri ne zaman başlayacak belirli bir tarih verilmedi. Öncelikle KPSS tercih kılavuzunun yayınlanması bekleniyor.

KPSS 3.10 MADDESİ NEDİR?

Bir testte, en az bir (1) ham puanı bulunmayan adaylar bu test için yapılacak hesaplamalara alınmayacaklar ve bu adaylara bu test için standart puan hesaplanmayacaktır.

Yani sonuç olarak KPSS için hesaplanabilen birçok puan türü vardır ve siz hesaplanmasını istediğiniz puan türünü etkileyen testlerden en az bir (1) ham puan yapmalısınız. Testi tamamen boş bırakır veya eksi nete düşerseniz puanınız hesaplanmaz.

ÖSYM Nedir ?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, kısaca ÖSYM 1974 yılında kurulmuştur. Kurulduğunda adı Üniversitelerarası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi yani ÜSYM iken 1981 yılında YÖK’e bağlanarak “Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi yani ÖSYM olmuştur.

ÖSYM, Türkiye’de pek çok merkezi sınavı hazırlayan ve uygulayan kurumdur. Sorumluluğu içinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS), Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma Astsubay Temel Kursu Giriş Sınavı (JANA), Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), Türk Silahlı Kuvvetleri Askeri Liseler ile Bando Astsubay Hazırlama Okulunda Öğrenim Görecek Öğrencileri Seçme Sınavı (ALS), Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (STS TIP DOKTORLUĞU), Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (İSG), Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Dikey Geçiş Sınavı (DGS), Teknik Öğretmenler İçin Mühendislik Tamamlama Programları Giriş Sınavı, Diş Hekimliği Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (STS DİŞ HEKİMLİĞİ), Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı (Sayıştaş Eleme), Adalet Bakanlığı Sınavları gibi pek çok sınav bulunmaktadır.

KPSS ortaöğretim 60 puanla alan yerler 2018! Ortaöğretim KPSS ile nerelere atanılır? 61,62,63,64,65,66,67,68,69,70 ile nereye girilir? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.