KPSS önlisans kaç net kaç puan getirir? Puan hesaplama nasıl yapılır?

KPSS önlisans kaç net kaç puan getirir? 2020 KPSS önlisans sınavına az bir zaman kala adaylar kaç netin kaç puan getireceğini merak etmeye başladılar. Peki, KPSS önlisans puan hesaplama nasıl yapılır?

KPSS önlisans kaç net kaç puan getirir? sorusunun cevabı araştırılmakta. KPSS önlisans sınavı öncesinde adaylar doğru ve yanlış yapacakları sorular için şimdiden değerlendirmelere başladılar. Hesaplanılan netlerin kaç puana karşılık geleceği konusunda araştırmalarda yer aldı. Peki, KPSS önlisans puan hesaplama nasıl yapılır?

KPSS Önlisans sınavında toplam 35 net yapan aday 67,662 puan, 45 net yapan aday 71,623 puan, 70 net yapan aday 81,716 puan almıştır.

KPSS P1 PUAN HESAPLAMA

Bu puan türü sadece Genel Yetenek – Genel Kültür testi baz alınarak hesaplanır. KPSSP1 puanının hesaplanmasında Genel Yetenek testi % 70, Genel Kültür testi ise % 30 etkilidir.

Puan Hesaplama Formülü:
Genel Yetenek netiniz x 0.7
Genel Kültür netiniz x 0.3
+ 40= KPSSP1 puanınız.
Örneğin; 50 GY, 40 GK neti olan bir adayın puanı şu şekilde hesaplanır; 50 x 0.7= 35, 40 x 0.3=12, 35+12+40=87

KPSS P2 PUAN HESAPLAMA

KPSS P2 puan türü aşağıdaki alanlardan oluşmaktadır.

Genel Yetenek: %60 Genel Kültür: %40
KPSS P2 puan türü hesaplanmasında %60 Genel Yetenek, %40 Genel Kültür testi etkili olmaktadır.

KPSS önlisans kaç net kaç puan getirir? Puan hesaplama nasıl yapılır?

Burada bilmeniz gereken P2 puanının KPSS Lisans sınavı sonrası hesaplanmasıdır. Yani önlisans ve ortaöğretim KPSS’ye giren adayların P2 puanı hesaplanmaz.

Yalnızca en az 4 yıllık fakülte mezunlarının girebileceği KPSS Lisans sınavına giren adayların KPSS P2 puanı hesaplanmaktadır.

KPSS P3 PUAN HESAPLAMA

KPSS P3 puan türü Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu, Lisans B Grubu kadroların atamasında kullanılan puan türüdür.

KPSS P3 Puanının hesaplanmasında;
Genel Yetenek; %50

Genel Kültür; %50 ağırlığa sahiptir.

Yani her iki dersin de hesaplamadaki katkısı eşittir. Standart sapmadan bağımsız olarak her iki test de ham puana karşılık gelen netler ile eşit olarak değerlendirilir.

 

KPSS önlisans kaç net kaç puan getirir? Puan hesaplama nasıl yapılır? ile ilgili etiketler KPSS kpss önlisans KPSS önlisans puan hesaplama
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.