KPSS lise mezunu 70 puanla nerelere atanır? 71,72,73,74,75,76,77,78,79, 70 puan ile alan yerler 2018!

KPSS ortaöğretim puanı ile atanan yerler ve kurumların gündemin merak edilen konuları arasında bulunuyor. 7 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirilen KPSS sınav sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasından sonra ise kaç puanla nereye atanacağı ise merak konusu. Peki KPSS lise mezunu 70 puanla nerelere atanır? Detaylar haberimizde...

KPSS lise mezunu 70 puanla nerelere atanır? Memur olmak isteyen vatandaşlar KPSS'ye girdiler. KPSS Ortaöğretim sınavı sonuçları açıklandı. KPSS ortaöğretim sınav puanı ile alan yerler sınava giren adaylar tarafından araştırılıyor. Peki KPSS lise mezunu 70 puanla nerelere atanır? 71,72,73,74,75,76,77,78,79,80 atanılacak yerler!

KPSS lise mezunu 70 puanla nerelere atanır?  71,72,73,74,75,76,77,78,79, 70 puan ile alan yerler 2018!

ERCİYES ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN
Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ekli 28/06/2007 Tarihli ve 26566 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar’da yer alan Ek 2. Maddesinin (b) bendine göre 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde istihdam edilmek üzere giderleri özel bütçeden karşılamak üzere; 40 (kırk) Hemşire, Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesinde istihdam edilmek üzere giderleri Diş Hekimliği Döner Sermaye gelirlerinden karşılanmak üzere 2 (iki) Hemşire ve 1 (bir) Sağlık Teknikeri olmak üzere toplam 43 (kırküç) sözleşmeli personel alınacaktır.

EYNESİL BELEDİYESİNE İLK DEFA ATANMAK ÜZERE KPSS'DE EN AZ 55 PUANLA MEMUR ALIM İLANI
Eynesil Belediye Başkanlığı bünyesinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak istihdam edilmek üzere; Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre aşağıda unvanı, sınıfı, derecesi, adedi, nitelikleri, KPSS türü, KPSS taban puanı ve diğer şartları taşımak kaydıyla, belirtilen boş kadrolara açıktan atama yoluyla zabıta memuru alınacaktır.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI 10 MEMUR ALACAK
Sahil Güvenlik Komutanlığında istihdam edilmek üzere “Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik” hükümleri doğrultusunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak aşağıda durumları açıklanan unvanlardan açıktan atama yoluyla devlet memuru alımı yapılacaktır.

BAŞVURACAK ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR VE NİTELİKLER:

a. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartlara sahip olmak.

b. İlan edilen unvanlar için mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak KPSS'ye girmiş olmak.

c. Alım yapılacak unvanların karşısındaki puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS notunu almış olmak.

ç. Yapılacak başvurularda; 2018 yılı KPSS sınavına ait KPSSP03 puan türü kullanılacaktır (Alım yapılacak tüm unvanlar B Grubu kadro statüsünde olduğundan yukarıda belirtilen puan türleri kullanılmaktadır.).

d. Başvuru bitiş tarihi itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 18 yaşını tamamlamış (22 Kasım 2000 ve daha önce doğanlar başvurabilir.) 01 Ocak 2018 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak (01 Ocak 1983 ve daha sonra doğanlar başvurabilir.).

e. Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi görevlerde çalışmamış olmak ve sözleşmeli subay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş veya sözleşmeli er olarak sözleşmesi feshedilmiş veya halen çalışıyor olmamak.

f. Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

g. İlan edilen kadro unvanının hizasında belirtilen niteliklere sahip olmak.

NOT-3: Başvuruda doldurulacak bilgilerin doğruluğundan ve sonrasında doğabilecek hukuki sorumluluklardan adaylar sorumludur. Başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edilen adayların başvuruları (ataması yapılmış olsa dâhi) hangi aşamada olursa olsun geçersiz sayılmaktadır.

ÜNİVERSİTELER:
Manisa Celala Bayar Üniversitesi: Bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak isteyen

Celala Bayar Üniversitesi toplamda 29 kişilik kadro ile bünyesine Lise mezunu 5 Lisasns mezunu 20 Hemşire ve Lise mezunu 4 Sağlık Teknikeri alımı gerçekleştirecek.

Ardahan Üniversitesi: Yayımlanan ilana göre Ardahan Üniversitesi bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için Avukat pozisyonunda 1 kişilik boş kadro ile alım yapacağını Belirtti. Başvuru şartları ve başvuru bilgileri haberin devamında yer almaktadır.

Harran Üniversitesi: Harran Üniversitesi bünyesine 125 kişilik boş kadro ile, 100 Hemşire, 1 Röntgen teknisyeni, 3 Ebe, 2 Fizyoterapist, 2 Diyetisyen ve 19 Diğer Sağlık Personeli olmak üzere, Lise, Önlisans ve Lisans mezunu sözleşmeli personel alacak.

Balıkesir Üniversitesi: Üniversiteye 40 kişilik boş kadro ile, Lisans Mezunu 15 Hemşire, Lise Mezunu 17 Hemşire,2 Eczacı, 2 Fizyoterapist ve 4 Diğer Sağlık Personeli olmak üzere toplamda 40 kişi alınacak.

BAKANLIKLAR:

Sağlık Bakanlığı: Sağlık Bakanlığı bünyesine toplamda 18 bin kişilik boş kadro ile memur personel alımı yapacağını belirtti. İlgili ilana başvurular ÖSYM tarafından hazırlanan KPSS 2018/5 tercih kılavuzu kapsamında yapılmaktadır. Bu yönde adaylardan 2016 yılı KPSS den lise mezunları için, Önlisans mezunları için ve Lians mezunları için puan alınmış olması gereklidir.

Adalet Bakanlığı: Adalet bakanlığı bünyesine 14 bin 304 kişilik boş kadro ile İcra Katibi ve sözleşmeli personel alacak. Bu yönde Adalet Bakanlığı 5 bin 493 sözleşmeli personeli 1344 İcra Katibi ve Adalet Bakanığına bağlı olan Ceza ve Teckifevleri Genel Müdürlüğü 7 bin 467 sözleşmeli personel alacak. Adaylardan bu yönde 2016 Yılı KPSS'den en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Adli Tıp Kurumu: Adalwet bakanlığına bağlı olan adli Tıp Kurumu bünyesine 200 memur alımı yapacak. İlgili ilana , Lise, Önlisans ve lisans mezunları başvuru yapabiileceklerdir.

Milli Eğitim Bakanlığı: MEB 5 bin kişilik kadrosu ile Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 9 uncu maddesi kapsamında ek ders ücreti karşılığında görev yapanlardan 652 sayılı MEB Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 15 inci maddesine göre 5 Bin ( 5000 ) sözleşmeli öğretmen alımı yapılacaktır.

Maliye Bakanlığı: Maliye Bakanlığı toplamda 500 kişilik boş kadro ile bünyesindeki memur ekskliğini gidermek için, Vergi Müfettiş yardımcısı alacak. Ayrıca bu yönde adaylardan, 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak şartı aranacaktır. Adayların KPSS puan türleri esas alınarak yapılacak sıralama sonucuna göre ise Giriş sınavı uygulanacaktır.

MEMUR OLMAK İÇİN NE YAPMALI?
Adaylardan 2018 yılında da, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Sağlık açısından görevini Türkiye'nin her yerinde yapmasına engel durum olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturmasında ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç almak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak gibi aşağıdaki nitelikler aranıyor.

DİĞER KURUMLAR:

Yargıtay Başkanlığı: Yargıtay Başkanlığı sözleşmeli olarak bilişim personeli alacağını geçtiğimiz günlerde belirtmişti. Yayımlanan ilana göre 5 kişilik boş kadro ile, 2 Web Prgramlama ve Tasarım Uzmanı ve 3 kişi Java Yazılım uzmanı olmak üzere 5 sözleşmeli bilişim personeli alıyor. Ayrıca adayların başvuruları kabul edilmesi ve Giriş sınavına katılabilmeleri için KPSS den ve YDS den puan almış olmaları şarttır.
Gelir İdaresi Başkanlığı: Gelir idaresi başkanlığı 2 farklı ilan yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre 400 kişilik kadrı ile Gelir uzma yardımcısı ve 35 kişilik kadro ile Avukat alımı yapılacak. Başvuru yapacak adaylar öncelikle başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KPSS 65 İLE MEMUR ALACAK
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanda aşçı pozisyonunda istihdam etmek üzere kadrolu memur alımı yapılacağına yer verildi. Yardımcı Hizmetler sınıfında Aşçı pozisyonunda istihdam edilecek personellerin Ortaöğretim Kurumlarının Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı ve Dallarının, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı- Beslenme ve Ev Yönetimi Dalının, Aile ve Tüketici Hizmetleri Alanı-Ev Ekonomisi Dalının veya Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Alanı- Turşzm/Otelcilik ve Turuizm Dalının birinden mezun olması şartı aranmaktadır.

KPSS lise mezunu 70 puanla nerelere atanır? 71,72,73,74,75,76,77,78,79, 70 puan ile alan yerler 2018! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.