KPSS Lisans Sınavı Sonuçları Sorgulama sonuc.osym.gov.tr

KPSS lisans sınavı sonuçları için geri sayım başladı. 18 Eylül ila 2 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen lisans, ÖABT ve alan bilgisi sınav sonuçları ÖSYM AİS ekranı üzerinden sorgulanabilecek. Peki ama KPSS neden açıklanmıyor? 2022 KPSS lisans sınavı sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

KPSS lisans sınavı sonuçları için çok az bir zaman kaldı. Lisans, ön lisans ve alan bilgisi sınav oturumları tamamlanmasının ardından dikkatler ÖSYM’den gelecek son dakika haberlerine çevrildi. ÖSYM'den yapılan açıklamayla KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarih daha önceden duyurulmuştu. Sınava giren adaylarda KPSS sınav sonuçlarını öğrenmek için heyecanlı bekleyişe başladı.

2022 KPSS Lisans Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2022 KPSS sınav sonuç tarihi ÖSYM'nin sınav takviminde belli oldu. Takvime göre 2022-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (GENEL YETENEK-GENEL KÜLTÜR, EĞİTİM BİLİMLERİ), 2022-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (ALAN BİLGİSİ), 2022-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sonuçları 21 Ekim 2022 tarihinde ilan edilecek. Sonuçlar ÖSYM'nin AİS ekranı üzerinden görüntülenecek.

Adaylar, sınav sonuçlarına 21 Ekim 2022 tarihinde ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

KPSS Tercih Kılavuzu Ne Zaman Yayınlanacak?

Yerleştirme işlemleri için KPSS-2022/3 Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanacak. KPSS tercih kılavuzun ne zaman yayınlanacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Kılavuz yayınlanması ile birlikte adaylar, tercih işlemlerini, tercih kılavuzunda belirtilen şekilde "https://ais.osym.gov.tr" adresinden yapabilecek.

ÖSYM tarafından duyurulan takvime göre KPSS lisans sonuçlarının 21 Ekim Cuma günü erişime açılması bekleniyor. KPSS lisans sonuçları açıklandığı andan itibaren sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden sorgulanabilecek. KPSS ön lisans sonuçları ise 3 Kasım tarihinde erişime açılacak.

ÖSYM tarafından 24-25 Eylül tarihlerinde yapılan KPSS Lisans Alan Bilgisi 1. ve 2. gün sınavlarının sonuç tarihi açıklandı.

Buna göre; KPSS Lisans Alan Bilgisi sınavlarının sonuçları 21 Ekim 2022 tarihinde açıklanacak.

KPSS Lisans Sınavı Sonuçları Sorgulama sonuc.osym.gov.tr ile ilgili etiketler KPSS Sınav ÖSYM
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.