KPSS iptali sonrası süreç nasıl işleyecek? İşte cevabı aranan 5 kritik soru...

KPSS'de soru sızıntısı iddiaları sonrası 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildi. 6-7 Ağustos ve 14 Ağustos'ta yapılacak olan sınavlar da ertelendi. Peki şimdi süreç nasıl işleyecek? KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT), müfettişlik, ALES, YDS, YGS gibi sınavlarda sıkıntı olup olmadığı da araştırılacak. Tüm sınavların soru bankaları mercek altına alınırken 5 kritik sorunun cevabı aranacak..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 31 Temmuz'da düzenlenen KPSS ile ilgili incelemelere başlayan Devlet Denetleme Kurulu'nun (DDK) ÖSYM'de A'dan Z'ye inceleme yapacağı öğrenildi.

Daha önce gerçekleştirilen sınavların soru bankalarının da mercek altına alınması bekleniyor. DDK'nın kapsamlı inceleme ile kamuoyunda geçmiş sınavlarda da şaibe olup olmadığına dair şüphelerin ortadan kaldırması hedefleniyor.

 DDK yaptığı çalışmalar sonucunda ilk etapta ivedi durum tespiti yaptı ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

 

İnceleme kapsamında kaç soruda benzerlik olduğuna, soru benzerliğinin hangi boyuta ulaştığına, soruların çalınıp çalınmadığına, bilgisayarlarda yer alan soru veri tabanına kimlerin, nasıl ulaşabildiğine, soruların kurum içinden alınıp alınmadığına cevap aranacak.

KAYITLARA BAKILACAK

Yayınevinin soruları havuza blok olarak koymasının görevi ihmal olasılığını da gündeme getirdi.

Bu kapsamda tartışmaların hedefindeki yayınevinin kayıtları ÖSYM'nin verileriyle çapraz incelemeye tabii tutulacak.

ÖSYM soru heyeti ile yayınevi yöneticileri arasında bir bağlantı olup olmadığı ise telefon trafiği ve görüşme kayıtları incelenerek tespit edilecek.

GEÇMİŞ SINAVLARIN SORU BANKALARINA DA BAKILACAK

DDK, yalnızca 31 Temmuz'da düzenlenen KPSS hakkında inceleme yürütmeyecek. Tüm sır perdesinin ortadan kaldırılması için daha önce düzenlenen sınavların soru bankaları ile ilgili de araştırma yapılacak.

 

ALES, YDS, YGS...

Bu kapsamda KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT), müfettişlik, ALES, YDS, YGS gibi sınavlarda sıkıntı olup olmadığı da araştırılacak.

Cevabı aranan 5 kritik soru

1-Kaç soruda benzerlik var?

2-Soru benzerliği hangi boyutta?

3-Sorular çalındı mı?

4-Bilgisayarlarda soru veri tabanına kimler, nasıl ulaşabiliyor?

5-Sorular ÖSYM içinden mi alındı?

 

KPSS iptali sonrası süreç nasıl işleyecek? İşte cevabı aranan 5 kritik soru... ile ilgili etiketler KPSS Sınav iptal
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.