KPSS Diyanet İşleri Başkanlığı 5 bin personel alımı! İmam hatip müezzin başvuru şartları neler?

KPSS Diyanet İşleri Başkanlığı 5 bin personel alımı! Diyanet İşleri Başkanlığı 5 bin personel alımı yapacağını resmen açıkladı. Buna göre; Diyanet’in 3500 imam hatip, 1500 Kur'an kursu öğreticisi ve 100 müezzin personel alımı yapacağı belirtildi. Diyanet imam hatip müezzin personel alımı başvuru şartları neler? İşte detaylar…

Diyanet İşleri Başkanlığı 5 bin personel alımı yapacağını söyledi. Resmi Gazete tarafından yayınlanan ilanda; başvuruda bulunacakların 2018 yılı KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124, ön lisans mezunları için KPSSP123, ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmalarının gerektiği ifade edildi.

Kur'an kursu öğreticiliği için sadece kadın adaylar başvuru yapabileceği ifade edildi.

Başvuru şartı taşıyan adayların 12-27 Ekim'de "sinav.diyanet.gov.tr" internet adresi üzerinden doldurdukları başvuru formlarını onaylatmak için istenen diğer belgelerle herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne şahsen müracaat edecek.

Başvuruların kontenjan grubuna ayrılan sayıdan fazla olması halinde, KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak üzere ilan edilen kontenjan sayısının 3 katı aday sözlü sınava çağrılacak.

Sınav tarihi, başvuruların alınması ve sınav için gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından Başkanlık internet sitesinden duyurulacak.

KPSS Diyanet İşleri Başkanlığı 5 bin personel alımı! İmam hatip müezzin başvuru şartları neler? ile ilgili etiketler Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.