KPSS 2021/2 boş kadro kontenjanları! KPSS tercih kılavuzu ve nitelik kodları!

KPSS 2021/2 tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. KPSS 2021/2 tercih kılavuzunda boş kadro kontenjanları ve nitelik kodları listelendi. Memur olmak isteyen adaylar, 22 Aralık – 29 Aralık 2021 tarihleri arasında tercihlerini tamamlayacaklar. Peki, KPSS tercihleri nasıl yapılır? İşte KPSS 2021/2 boş kadro kontenjanları ile nitelik kodları…

KPSS 2021/2 tercih kılavuzu, ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile yayımlandı. KPSS tercihleri 22 Aralık ve 29 Aralık tarihleri aralığında adaylar tarafından gerçekleştirilecek. Yayımlanan KPSS tercih kılavuzu ile ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyindeki kadro ve pozisyonlara yerleştirme işlemi gerçekleştirilecek.

KPSS Tercihleri Nasıl Yapılır?

Bazı kamu ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2021/2 Tercih Kılavuzuna saat 10.00'dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar, tercihlerini 22 - 29 Aralık 2021 tarihleri arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 29 Aralık 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2021/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

KPSS 2021/2 Ortaöğretim kadroları için tıklayınız
KPSS 2021/2 Ön Lisans kadroları için tıklayınız
KPSS 2021/2 Lisans kadroları için tıklayınız

 

KPSS 2021/2 boş kadro kontenjanları! KPSS tercih kılavuzu ve nitelik kodları! ile ilgili etiketler KPSS tercih kılavuzu kadro Nitelik kodları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.