Kozan Barajı'nda ürküten manzara

Adana'nın Kozan Baraj Gölü, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı ve ülke genelinde yaşanan kuraklıktan nasibini aldı. Tarımsal faaliyetlerde kullanılan baraj suyu, geçen yıla oranla yüzde 23 düşüş kaydetti. Çekilen suyun oluşturduğu kuraklık tablosu havadan görüntülendi.

Yazın aşırı sıcaklardan bu yana kayda değer bir yağış almayan bölgede kuraklık nedeni ile baraj gölünün suyu iyice azaldı. Vatandaşlar barajda suyu çekilen alanlara araçları ile girerek piknik yaptı.

Kozan Barajı'nda ürküten manzara

Geçen yıl sularla kaplı Kozan Baraj Gölü'nü yakından izleme imkanı olmayanlar bu yıl oluşan adacıklar ile 25 dereceyi bulan hava sıcaklığında balık tutup yazdan kalma günler ile tatilin keyfini çıkardı.

DSİ 6. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Kozan Baraj Gölü’nün doluluk oranı 31 Aralık 2020 itibari ile yüzde 42 olarak kaydedildi.

Kozan Barajı'nda ürküten manzara - Resim : 2

Geçen yılın aynı döneminde doluluk oranının ise yüzde 65 olduğu kaydedildi. Baraj’da biriktirilen su ile 2 yıl boyunca yeterli sulama yapılabileceği öğrenildi.

Kozan Barajı'nda ürküten manzara ile ilgili etiketler Adana kozan barajı su çekilmesi kuraklık
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.