Koza İpek davasında Melek İpek'e hapis cezası!

Firari sanık Akın İpek'in sahibi olduğu Koza İpek Holding davasında mahkeme kararını açıkladı. Buna göre Akın İpek'in annesi Melek İpek "Terör örgütüne üyelik" suçlaması ile 7 yıl 6 ay, kardeşi Cafer Tekin İpek ise 79 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme sanıkların Koza İpek Holding'deki hisselerine el konulmasına karar verirken, FETÖ firarisi Akın İpek'in dosyası ise ayrıldı...

FETÖ/PDY çatı davasının firari sanığı Koza İpek Holding eski yöneticisi Hamdi Akın İpek, kardeşi Cafer Tekin İpek ve annesi Melek İpek'in de aralarında olduğu 20 sanığın yargılandığı Koza İpek davasında karar açıklandı. 

Ankara 24'üncü Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları hazır bulundu

Sanıkların son sözlerinin alınmasının ardından hükmü açıklayan mahkeme, sanıklardan Cafer Tekin İpek hakkında silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan 11 yıl 3 ay hapis cezasına hükmedildi.

Cafer Tekin İpek, ayrıca SPK Kanununa muhalefet suçundan 6 yıl 3 ay hapis ile 250 bin lira para cezasına, 22 kere Vergi Usul Kanununa muhalefet suçundan da 62 yıl 2 ay 21 gün hapse de mahkum edildi. Cafer Tekin İpek'e, toplamda 79 yıl 8 ay 21 gün hapis cezası verildi.

Koza İpek davasında Melek İpek'e hapis cezası!

MELEK İPEK'E VERİLEN CEZA 7,5 YIL

Sanıklardan Melek İpek ise, terör örgütüne üyelik suçundan 7 yıl 6 ay yıl hapis cezasına çarptırıldı. Melek İpek'e, ayrıca SPK Kanununa muhalefet suçundan 4 yıl 2 ay hapis ile 104 bin 100 lira para cezası da verildi.

Sanıklar, Cafer Tekin İpek, Melek İpek, Ebru İpek, Şaban Yörüklü ve Ali Serdar Hasırcıoğlu'nun kayyum yönetiminde bulunan Koza-İpek Holding bünyesindeki payları oranındaki hisselerinin de müsaderesine hükmedildi.

AKIN İPEK'İN DOSYASI AYRILDI

Davanın firari sanığı Hamdi Akın İpek'in dosyası ise ayrıldı...

Koza İpek davasında Melek İpek'e hapis cezası! ile ilgili etiketler FETÖ Akın İpek melek ipek koza ipek cafer tekin ipek
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.