Koza Altın'a yabancı talip mi var?

SuperHaber ekonomi kulislerinin kapılarını aralıyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, FETÖ'cü Akın İpek'ten TMSF'ye geçen Koza Altın'la ilgili son dakika bilgileri paylaştı.

TMSF Başkanı Gülal'a göre, Türkiye'nin çok önemli bir maden ve sanayi grubu olan Koza Altın'ın 200'ün üzerinde ruhsatı var ve sahalarda çok ciddi sondaj çalışmaları devam ediyor.

Gülal, "Rahatlıkla söyleyebilirim ki çalışmalarımız olumlu. Türkiye'nin muhtelif yerlerinde rezervimiz var. Madende işler biraz ağır gidiyor. Geçen yıl itibarıyla 11 ton altın ürettik, bunu birkaç yıl içinde 15 tona çıkarmanın hesaplarını yapıyoruz. 37 farklı noktada sondaj çalışması yapıyoruz. Kuyularımız açıldı. Bu ara ülkemize müjdeler geliyor, biz de altında müjdeler verebiliriz. Ağrı'da çok güzel bir rezerv bulduk. Bununla alakalı son çalışmalarımız bitti. Önümüzdeki mart-nisan ayı gibi tesisimizin temelini atacağız. İnşallah orada 400- 500 kişiyi de istihdam edeceğiz" diye konuştu .

TMSF başkanı Gülal Türk milleti adına bir nevi emanet olarak TMSF'ye devredilmiş çok sayıda maden ve sanayi şirketinin yaşamasını, büyümesini sağlıyor. Ankara kulislerinden kulağımıza gelen Koza Altın ile ilgili bir bilgiyi paylaşalım: 

Koza'ya dünyanın en büyük altın madeni yatırımcısı fonlarından birinden teklif gelmiş. Rakamın çok yüksek olduğu söyleniyor. Rakam bağlayıcı olur o yüzden biz teklif için sadece 'çok milyar dolarlar' diyelim. Ankara'nın bu teklifi dinlediği, ancak yeni 'rezerv ve işletme' müjdelerinin hayata geçmesi için bir süre daha bekleneceği söyleniyor. Ayrıca stratejik öneminden dolayı Varlık Fonu özelinde bir yapılanma ihtimali de varmış. Her halde ve şartta, TMSF yönetimindeki bir şirkete milyarlarca dolarlık teklif gelmesi iyidir.

 

Koza Altın'a yabancı talip mi var? ile ilgili etiketler TMSF altın altın koza rezerv varlık fonu satış teklif
GÜNÜN VİDEOSU

Sur Belediyesi'nde DEM Partililerden büyük skandal! Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiler...

DEM Partili yöneticiler Sur Belediyesi makamında bulunan Mustafa Kemal Atatürk ve Erdoğan'ın fotoğraflarını işaret ederek hakaret etti. "Kaldırın bu kebrağların (p...venklerin) fotoğraflarını" sözlerini sarf eden DEM Partililer büyük tepki çekti.