Koza Altın kimin? Koza İpek Holding sahibi kimdir?

Ağrı'da bulunan Mollakara altın madeni tesisi için toplamda 160 milyon dolarlık yatırım yapılacağı Koza Altın tarafından resmen açıklandı. TMSF Başkanı Muhiddin Gülal açıklamasında planlı olan söz konusu yatırımın 300 milyon dolar olduğuna işaret etmişti. Peki, Koza İpek Holding sahibi kimdir?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, madende ilk altın dökümünün 2022 yılının son çeyreğinde yapılmasının hedeflendiği ve 500 kişinin de doğrudan istihdam edileceği ve bunun yanında da dolaylı istihdamın 2,300 kişiye ulaşmasının beklendiği belirtildi.

Koza Altın tarafından KAP’a yapılan bildirimde Koza Altın İşletmelerine ait Mollakara Altın ve Gümüş projesinde, idari binaların yapımı için temel atma töreni yapılacağı ifade edilirken tesiste başlatılması beklenen üretiminde 2022 yılının son çeyreği için planlandığı kaydedildi.

Koza Altın Kimin?

Koza Altın; Türkiye’de faaliyet gösteren ve Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye'de altın çıkaran ve işleyen ilk Türk madencilik şirketidir. Koza Davetiye Mağaza İşletmecilik A.Ş ve Koza İpek Holding A.Ş firması, 2005 yılında Normandy Madencilik A.Ş.'nin bütün hisselerini Newmont Mining Corporation Şirketi'nden satın aldı.

Şirket 2010 yılı şubat ayında halka arz edildi. Halka arz edildiğinde piyasa değeri 2,2 milyar liraydı. 2012 mayıs itibarıyla şirketin piyasa değeri yaklaşık 5 milyar liradır.

Fatin Rüştü Karakaş Kimdir?

1968 yılında Rize’de dünyaya gelen Fatin Rüstü Karakaş, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü'nü bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi'nden Para ve Banka yüksek lisans derecesi aldı.

1992'de Teftiş Kurulu'nda Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlayan Karakaş, Şekerbank'ta 2013 Ocak'a kadar çeşitli görevlerde bulundu. Ocak 2013'ten Kasım 2013'e kadar Şekerbank TAŞ Personeli Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı'nda Genel Sekreter olarak görev yapan Karakaş, Kasım 2013'te Şekerbank TAŞ Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı.

Bir süre BDDK'da kurul üyeliği yapan Karakaş, 9 Ocak itibarıyla TMSF Kurul Üyeliğine atandı.

Koza Altın kimin? Koza İpek Holding sahibi kimdir? ile ilgili etiketler koza altın
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.