Köylüler 'ihsan Hala' diye sesleniyor

Manisalı Ali İhsan Çolak 53 yaşında bir trans birey. Cinsel kimliği nedeniyle şehirde gördüğü tepkiler üzerine köyüne geri döndüğünü belirten Çolak burada arkadaşının oğlu tarafından "Hala" diye isimlendirilmiş. Bu köylüler tarafından da o kadar benimsenmiş ki artık yaşlı genç herkes ona "İhsan Hala" diye sesleniyor.

Manisa’nın Akhisar ilçesinin Kayışlar Köyü’nde yaşayan Ali İhsan Çolak, yıllardır köyde trans birey olarak hayatını sürdürüyor. Köylüler tarafından yadırganmayan Çolak'a herkes 'İhsan Hala' deniyor. 

Deutche Welle Türkçe'ye çocukluk sürecinden bahseden İhsan Hala "Ben kendimi bildim bileli böyleyim. İlkokul yıllarından beri. Mesela diğer arkadaşlarım erkeklerle maç yaparlardı, ben kızlarla seksek oynardım, ip atlardım, top oynardım... Arkadaşımın oğlu hala diye seslendi. Benim çok hoşuma gitti. O zaman hala olsun dedim" ifadelerini kullanıyor. 

"KENDİMİ ERKEK OLARAK GÖRMEDİM"

Çolak, bu durumu ilk fark ettiği zamanı ise, "Kendimi erkek olarak görmedim. Kendimi bildim bileli böyleyim. Kimse bana zorla bir şey yaptırmıyor. 4-5. sınıfa gittiğim zaman fark ettim. Ailem tarlaya giderdi ben evde temizlik, ev işi, yemek yapardım" diyerek anlatıyor.

"İYİLİK VE YARDIMLA KENDİMİ KABUL ETTİRDİM"

Yaşadığı zorluklardan bahseden İhsan Çolak, "Yaşamak hiç kolay değil, köy yerinde hiç değil. Çok zorluklar çektim. Dışlandım, konuşulmadım, hor görüldüm, itildim, kakıldım. Hiç yılmadım. Hep üstüne gittim. İyilik ve yardımla kendimi kabul ettirdim" dedi.

Babasına evlenmek istemediğini söylediğini belirten Çolak, "Köye anneme bakmaya geldim. Geliş o geliş kaldım. Anneyi kaybettim 5 ay sonra da babayı kaybettim. Çok sevdim burayı. İlk başlarda hor görmediler. Çocuklar bakıyordu" ifadelerini kullandı.

"ANNEM BAZEN 'KIZIM' DERDİ"

Ailesinden de bahseden Çolak, "Annem babam namazında niyazında biriydi. Abilerim ve ablalarımla görüşmüyorum. Ölüm ve düğünde 'hoşgeldin' deyip sadece bir kişiyle görüşüyorum. Annem bazen 'kızım' derdi" diye konuştu.

"KIZIMIZ OĞLUMUZ GİBİ"

Emekli hemşire Saffet Bilgiç ise 'İhsan Hala' ile temizlikçi aradığı sırada tanıştığını anlatıyor ve ekliyor:

"Boyu uzun, cami silerken merdivene ihtiyaç duymuyor. Bizim kızımız gibi oldu. Başta eşim biraz gergindi. Sonra o da alıştı" 

Köy sakinlerinden Erol Yılmaz ise "İhsan hala bizim oğlumuz, kızımız gibi. Her yönüyle takdir ettiğimiz birisi. Özel günlerde biraz sıkıntısı olsa da biz ona sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

 

Köylüler 'ihsan Hala' diye sesleniyor ile ilgili etiketler Manisa Akhisar Trans Ali İhsan Çolak
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.