Köyceğiz'e aşık oldu! İngiliz kadının cenazesi İslami usullere göre defnedildi

Köyceğiz ilçesinde kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren İngiliz  Anne Lily Wrigglesworth'un  cenazesi, vasiyeti üzerine İslami usullere uygun şekilde toprağa verildi.

İngiltere'den Muğla'ya 8 yıl önce tatile gelen ve ardından eşi Gyln Wrigglesworth ile Köyceğiz ilçesine yerleşen Wrigglesworth, bir süre önce kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.Tedavi gördüğü hastanede 67 yaşında hayatını kaybeden Wrigglesworth'un cenazesi, Toparlar Mahallesi Mezarlığı'nda imam tarafından okunan duanın ardından İslami usullere uygun şekilde defnedildi.Cenaze törenine katılan Wrigglesworth'un eşi Gyln Wrigglesworth ve yakınları da defin işleminin ardından kendi inançlarına göre dua ettiler.

Burayı ne kadar sevdiğinin göstergesi

Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfiloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Wrigglesworth'un Köyceğiz'i çok sevdiğini söyledi.İngiliz kadının bir süre önce kalp rahatsızlığı geçirerek hastaneye kaldırıldığını belirten Karanfiloğlu, Wrigglesworth ve eşi, 8 yıl önce 3 oğlunu İngiltere'de bırakarak Köyceğiz'e yerleşti. Derneğimizin birçok faaliyetine gönüllü olarak katılan, halkın sevgisini kazanmış bir hemşehrimizdi. Geçirdiği kalp ameliyatının ardından 30 Nisan'da hayatını kaybetti. Vasiyeti üzerine de İslami usullere uygun olarak Köyceğiz'e defnedilmesi burayı ne kadar sevdiğinin bir göstergesidir. dedi.

Köyceğiz'de yabancılar için ayrı bir mezarlık olmadığını ifade eden Karanfiloğlu, şunları kaydetti:Bilindiği gibi yabancılar mezarlıklarına çok önem veriyor. Öldükten sonra hayatlarının son günlerinin geçtiği yerde gömülmek istiyorlar. Bölgede yaşayan 35 bin yabancı vatandaşımız için büyükşehir belediyesine ait mezarlıklarda, onlar için ayrılan bir bölüm bulunmaması büyük bir sorun. Burada yaşayan yabancılar vasiyetleri üzerine İslami usullere göre gömülüyor. Son zamanlarda yabancı vatandaşların İslami usullere göre defnedilmelerinde bir artış yaşanıyor. İslami usullere göre gömülmeyi daha uygun buluyorlar.

Köyceğiz'e aşık oldu! İngiliz kadının cenazesi İslami usullere göre defnedildi ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.