Kovid-19'da 2. dalga 10 ülkede başlayacak

Oxford Üniversitesi'nden bilim insanlarının gerçekleştirdiği bir çalışmada koronavirüs salgınında ikinci dalganın başlamasına sebep olacak 10 ülke belirlendi. 45 ülke ve 25 bin vaka üzerinden toplanan veriler ışığında yapılan analizde Türkiye ise virüsle mücadelede örnek ülkeler arasında gösterildi...

İngiliz The Guardian gazetesinin Oxford'un analizinden derlediği bilgilere göre, Avrupa, Asya ve Amerika kıtalarındaki 10 ülkede yeni tip koronavirüs (Sars CoV-2)'ye karşı yaşanacak aşırı rahatlama salgında ikinci dalganın ana sebebi olacak.

Oxford Üniversitesi’nin salgın boyunca dünya üzerindeki bölgelerden topladığı verilerin ışığında gerçekleştirdiği analize göre salgının en fazla yayıldığı ABD başta olmak üzere İran, Almanya ve İsviçre ikinci dalganın başlama olasılığı en yüksek olan ülkeler.

Haftalar geçtikçe gevşetilen tedbirlerin giderek daha tehlikeli bir ortam yaratma olasılığı olduğunun belirtildiği analizde, R değerinin artış gösterdiği Almanya ve İsviçre gibi Avrupa ülkelerinde ikinci dalganın başlamasının büyük olasılık olduğu belirtildi.

Ekonomik sıkıntıların baş göstermesi nedeniyle birçok ülkede normalleşme adımları atılırken yapılan analize göre ikinci dalga için tehdit oluşturan 10 ülke şöyle:

Almanya, Ukrayna, ABD, İsviçre, Bangladeş, Fransa, İsveç, İran, Endonezya ve Suudi Arabistan.

Bu ülkeler arasındaki İran ve Suudi Arabistan’da son haftalarda vakalarda büyük artış yaşanıyor. Almanya’da da geçtiğimiz hafta vakalar artmaya başlaması üzerine, batı katı tedbirlerin süreleri uzatılmış, bazı kentlerde karantina uygulamaları başlamıştı. 

Kovid-19'da 2. dalga 10 ülkede başlayacak

TÜRKİYE ÖRNEK GÖSTERİLEN ÜLKELER ARASINDA

Oxford Üniversitesi bilim insanlarının yaptığı analizde tedbirleri gevşetmesine veya çok az tedbir alınmasına rağmen vakalarda büyük bir artışın yaşanmadığı ülkeler de sıralandı. 

Buna göre Türkiye de örnek gösterilen bu 10 ülke arasında bulunuyor. İşte tedbirleri gevşetmesine ya da çok az tedbir almasına rağmen vakalarda ciddi bir artış yaşanmayan ülkeler:

Türkiye, Belçika, Kanada, Polonya, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Belarus, İtalya, İspanya, Singapur ve Hollanda bu ülkeler arasında sayıldı.

Kovid-19'da 2. dalga 10 ülkede başlayacak ile ilgili etiketler Türkiye Almanya İran İsviçre ABD oxford ikinci dalga kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.